Gå til hoved-indhold
Udstyr
Nordfalcken II måtte på land efter havari. Foto: Nordfalcken

Redningsbåden Nordfalcken er stækket - ny motor mangler efter redningsaktion i Aarhus

Redningsbåden Nordfalcken i Egå fik motorhavari under en undsætning af en grundstødt båd. Stemplerne i Yamaha-motoren har sat sig, og tandremmen var flået af, så motoren ikke kan køre rundt.

Af Troels Lykke |

Efter det ærgerlige motorhavari har folkene bag Nordfalcken udsendt et nødsignal på Facebook.

- Nu kan I hjælpe os, stod der i et opslag tirsdag.

Hjælp den anden vej

Under vanlige forhold er det ellers Nordfalcken, der kommer til hjælp, når sejlere på Aarhus Bugt er i nød, fordi de enten er gået på grund eller er løbet tør for benzin. Sidste år havde Nordfalcken sit hidtil travleste år med næsten 100 undsætninger til søs.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Nu har redningsbåden selv brug for hjælp til enten at købe en ny motor eller få bekostet en dyr reparation.

- Der er allerede flere end 40 personer og en række firmaer, der har hjulpet til. Og én af dem sidder endda på Grønland og følger vores arbejde, siger Mads Thøger, der er formand for bådelauget Nordfalcken.

Havari i natten

Det var netop under en aktion på Aarhusbugten, at motorhavariet opstod:

- Det var halvdårligt vejr, da vi klokken to om natten forlod Egå Marina. Men det gik godt fremad, indtil bagbord motor satte ud. Vi troede først, det var brændstofforbindelsen, men det var det ikke, fortæller Mads Thøger, der selv var med ombord.

Nordfalcken drives frem af to 150-hestekræfters Yamaha-påhængsmotorer, der både vedligeholdes efter alle kunstens regler og har ry for at være meget slidstærke.

Mandskabet måtte over radio meddele Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), der koordinerer redningsaktioner til søs i Danmark, at de måtte afbryde operationen og humpe hjem på én motor.

Stemplerne i motoren har sat sig, og tandremmen er flået af, så motoren ikke kan køre rundt. En reparation vil være både langvarig og dyr - hvis det overhovedet er muligt.

Kilde: Aarhus Stiftstidende

content-loader
content-loader
content-loader