Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foli bliver nu en del af OL-programmet, mens mix offshore var og blev en død and, da det let kunne blive en disciplin for de rige lande, der havde råd til at stille træningsbåde til rådighed. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Emil Becket fra Charlottenlund sejler ud fra Hellerup Sejlklub. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Foto: Per Heegaard

Kitefoil og iQfoil (windsurfing) for mænd og kvinder er nye discipliner til OL 2024 i Paris - mix-kølbåd sendt ud i mørket

Kølbåds-mix til OL var både for dyrt og besværligt, mente IOC, der droppede det. I stedet kommer kitefoil og iQfoil (windsurfing) for damer og herre til Paris i 2024. I alt bliver der fire surfdiscipliner ud af sejlsportens ti discipliner. Se Per Heegaard-fotos.

 

Af Troels Lykke |

IOC's beslutning om at droppe dobbelthand-mix-offshore til OL i Paris i 2024 kom ikke som en overraskelse, men stadig kom det som en skuffelse for World Sailing, som for anden gang havde indstillet disciplinen overfor IOC - men uden held.

Beslutningen er ifølge Seilmagasinet.no også en skuffelse for en kerne af Finnjolle-sejlerne, der havde håbet, at IOC ville give dem erstatning efter den kontroversielle stemme fra Sarasota i 2018, som eliminerede den populære jolle til fordel for blandt andet dobbeltand-mix-offshore-sejlads.

Stadig ti medaljer til sejlads i OL 2024

IOC's beslutning betyder, at sejlerne imidlertid opretholder deres ti medaljer.

Man kan reelt tale om en større modernisering af sejlsportens OL-program i 2024, hvor der nu vil være både kitefoil og iQfoil (windsurfing) for mænd og kvinder. 

Det vil sige, at i alt fire surfdiscipliner hersker blandt sejlsportens samlede ti discipliner. De øvrige seks discipliner er Laser-mænd, Laser Radial-kvinder, 49er-mænd, 49erFX-kvinder, Nacra 17-mix og 470-mix. Det fortæller Baadmagasinet.dk.

Glad kitefoil-sejler fra Faaborg

Nyheden om, at Kitefoil nu er på OL-programmet gør flere glade. Herunder Kitefoil-sejleren Emil Becket fra Charlottenlund, der sejler i Hellerup Sejlklub. Til Baadmagasinet.dk siger han blandt andet:

- Det er super fedt! Det er en fordel for os i Danmark, at der nu er tale om individuelle discipliner for mænd og kvinder, idet der reelt ikke er nogen piger/kvinder lige nu, som ser ud til at ville satse på OL. Jeg tror helt klart, at jeg er parat til en OL-satsning mod Paris 2024, og min fætter Johan er også tændt på idéen.

Emil Becket har i øvrigt foilet rundt om Fyn i en rekordtid på 8 timer og 8 minutter. Se sejladsen her:

content-loader
content-loader
content-loader