Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Dansk kitesurfer svæver 277 meter oppe efter Volvo-båd

277 meter over havets overflade svævede Nick Jacobsen forleden efter VO 65eren Brunel. En ny verdensrekord, måske med inspiration fra vovehalsen Alex Thomson.

Af Sara Sulkjær |

De keder sig ikke i Volvo Ocean Race. Heller ikke selvom VO65'erne nu har ligget i havn i flere dage og først fortsætter jordomsejlingen 10. december.

Det sørger den professionelle kitesurfer Nick Jacobsen for. I Cape Town skabte danskeren spænding, da han greb en line, der var spændt efter Brunel-båden. 

Ved hjælp af bådens fart blev han herefter løftet 277 meter over havets overflade, og en helt ny verdensrekord for det længste kite-træk var en realitet. 

Den professionelle kitesurfer Nick Jacobsen fra Tårbæk ses her med Brunel-skipper Bouwe Bekking (th.), der bor i Nordsjælland. Foto: Team Brunel

277 meter oppe må kræve nerver af stål. Se også Nick Jacobsens Dubai-jump her

Thomson var først

Selvom rekorden kom i hus, er det dog ikke første gang, at en kitesurfer bliver trukket efter en sejlbåd. I marts 2016 viste Alex Thomson, hvordan man i jakkesæt og solbriller kan udføre det halsbrækkende trick efter hans Hugo Boss-båd. 

Som Thomsen er danske Jacobsen også en vovehals, og det er derfor ikke første gang, at kitesurferen viser sig frem i Volvo Ocean Race.

I 2015 var det således Abu Dhabi-båden, der dannede rammen om et halsbrækkende stunt, da Jacobsen med kite strang ud fra den 30 meter høje mast. Læs mere springet her

Se Thomsons 'SkyWalk' fra 2016 herunder: 

 

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites