Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj( til venstre),glæder sig sammen med VM-stævneleder, Otto G. Jensen, til at byde verdenseliten i H-både velkommen til Struer. (Pressefoto)

Struer Kommune vigtig medspiller til VM i H-både til august  

Limfjordsbyen Struer ruster sig til at modtage omkring 200 sejlere når VM starter 9. august. - Det er en stor mundfuld for en forholdsvis lille klub som vores. Derfor er vi glade for den hjælp og støtte vi kan få fra samarbejdspartnere og sponsorer, siger VM-stævneleder Otto G. Jensen.

Af Troels Lykke |

De internationale sejlere har sat kursen mod Limfjordsbyen Struer, hvor startskuddet til verdensmesterskaberne for H-både lyder den 9. august 2021.  

Et større antal teams fra blandt andet Sverige, Finland og Danmark har allerede nu meldt deres ankomst, og det får Struer Kommune til at skrue op for forberedelserne til arrangementet. 

Der venter nemlig de mange sejlere en unik oplevelse, når de sætter deres både i vandet i Struer, lover Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj.   

- Et sportsarrangement af den kaliber klæder ikke alene Struer, men hele Danmark. Vi har stolte sejlsports traditioner herhjemme, og kan tilbyde ideelle forhold for kapsejlerne her ved Limfjorden, siger Niels Viggo Lynghøj. 

Ud over gode forhold på vandet, er havnen og faciliteterne for sejlerne optimeret, så der kan ydes den bedste service til de mange toptrimmede mandskaber og deres fartøjer. Det samme er forholdene for det store publikum, der ventes at følge H-bådenes verdensmesterskab. 

- Der vil være mulighed for at følge sejladserne fra land, hvor vi har områder der ligger ganske tæt på kapsejladsbanerne, fortæller Niels Viggo Lynghøj. Publikum får desuden mulighed for at kigge med fra vandet på den gamle Venø-færge, der skal agere flydende tribune under VM. 

Struer Kommune er med

Struer Sejlklub står som hovedarrangør af VM-arrangementet. Men Struer Kommune har, som medarrangør, flere medarbejdere involveret, både før og under stævnet. 

- Præcis i samme uge som verdensmesterskaberne for VM H-både finder sted, er Struer start by for etape-cykelløbet, Post Danmark Rundt. Det betyder masser af opmærksomhed for kommunen og for de sports-aktiviteter, der skal foregå. Og det glæder vi os forståeligt nok til, slutter Niels Viggo Lynghøj.  

For Struer Sejlklub, er samarbejdet med kommunen en vigtig brik i den kabale, der sikrer en succesfuld afvikling af det store arrangement. 

- Det er en stor mundfuld for en forholdsvis lille klub som vores. Derfor er vi glade for den hjælp og støtte vi kan få fra samarbejdspartnere og sponsorer. Vi er selv gået op i et højere gear med hensyn til forberedelser, så vi er klar, når de godt 200 sejlere fra hele verden lander i Struer til august, siger VM-stævneleder Otto G. Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader