Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen med Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen fra Herslev Strand Sejlklub er favoritter til at vinde VM i Struer.

65 H-både forventes til VM i Struer i 2021

- Med en stribe wildcards håber vi på 25 danske både i Struer, fortæller H-båds-formand Henrik Toft om VM i Struer fra 9. august. De danske H-bådssejlere har netop offentliggjort navne på de teams, der er forhåndsudtaget.

Af Troels Lykke |

Med masse-aflysninger af såvel kapsejladser som daglig træning har den danske elite i H-bådsklassen haft en vanskelig 2020-sæson.

Nu er kursen sat mod et 2021, hvor blandt andet VM finder sted i dansk farvand, med en række af landets stærke klassebådssejlere i feltet.

Danske H-bådssejlere har netop offentliggjort navne på de teams, der er forhåndsudtaget og tildelt en af de nationspladser, Danmark har til rådighed.

Verdensmesterskaberne sejles fra den 9.-14. august i Limfjorden med Struer Sejlklub som arrangør.

Verdensmester Claus Høj Jensen er forhåndsudtaget

Forhåndsudtaget til VM-stævnet er den regerende verdensmester og kæmpe favorit til at genvinde VM, Claus Høj Jensen fra Herslev.

Også Mads Korsgaard fra KDY, der er formand for International H-boat Association, er forhåndsudtaget:

- Claus Høj Jensen har domineret H-båds-klassen de seneste år og stiller naturligvis op som en af favoritterne ved det kommende års VM. Men der er benhård konkurrence i klassen, så Høj Jensens team kan forvente kamp til stregen, siger Henrik Toft, der er formand de danske H-båds-sejlere.

Følgende mandskaber er udtaget

Syv andre mandskaber er tildelt de nationspladser, som Danmark foreløbig har til rådighed i forbindelse med VM. 

Det drejer sig om Claus Hovgaard og Peter Gorrisen fra Vejle Sejlklub, Anders Berthelsen og Thomas Sennels fra Aarhus Sejlklub, Mike Rasmussen fra Struer Sejlklub og Poul Jensen fra Thisted Sejlklub samt Søren Bernbom Hansen fra Aalborg Sejlklub.

-  H-båds-klassen er meget aktiv i Danmark, og der er rigtig mange, der gerne vil være med til VM. Der må max være 72 både til start, men realistisk set vil der nok være mellem 60 og 65 deltagende mandskaber. Med en stribe tilgængelige wildcards, håber vi på, at Danmark som nation vil have omkring 25 både med i Struer, fortæller Henrik Toft videre.

Drilske vindforhold

Ud over Danmark deltager sejlere fra blandt andet Sverige, Tyskland, Italien og Finland i en af årets højdepunkter i H-båds-klassen, nemlig kampen om VM-trofæet.

- Der er meget store forventninger til VM-stævnet i Struer. Limfjorden er et udfordrende sejladsområde med drilske vindforhold, og der er mange faktorer, der skal tages højde for. Derfor er det kun de allerdygtigste, som i sidste ende havner på podiet, slutter Henrik Toft.

Fakta:

  • Verdensmesterskaberne for H-både afvikles fra den 9.-14. august 2021
  • Stævnet arrangeres af Struer Sejlklub i samarbejde med Struer Kommune
  • Ud over Danmark deltager både fra bl.a. Sverige, Tyskland, Italien og Finland   
  • Maksimum 72 både må deltage i sejladserne om VM-trofæet
content-loader
content-loader
content-loader