Gå til hoved-indhold
Udstyr
På trods af at Mercury Marine har stået for udviklingen af systemet, kan det benyttes af alle gængse motormærker. PR-foto
Udstyr

1st Mate-app viser GPS-koordinater for personen, der falder i vandet - og højlydt alarm lyder

Er det kaptajnen, der ryger over bord, stopper bådens motor. Rent teknisk er 1st Mate koblet op imod bådens motor, som via Bluetooth er forbundet dels til en 1st Mate-app og dels til små bærbare enheder, som bæres af kaptajn og passagerer ombord.

Af Troels Lykke |

Mange nye sejlere på vandet i disse år betyder et øget behov for sikkerhed ombord.

Mercury Marine lancerer nu en CASHBACK-kampagne på 1st Mate-systemet. Kampagnen skulle gerne tilskynde endnu flere til at prioritere den ekstra sikkerhed, som 1st Mate giver ombord.

Til alle mærker

Rent teknisk er 1st Mate koblet op imod bådens motor, som via Bluetooth er forbundet dels til en 1st Mate-app og dels til små bærbare enheder, som bæres af kaptajn og passagerer ombord, enten med karabinhage til tøjet/redningsvesten eller som armbånd.

På trods af at Mercury Marine har stået for udviklingen af systemet, kan det benyttes af alle gængse motormærker.

- 1st Mate er et af de mest innovative systemer, vi har set længe, lyder det fra Mads Jeppesen fra importør Jørgensen & Dahl A/S. 

- Fornyligt installerede vi 1st Mate på min søns RIB-båd, der har en 25 hestes Mercury-motor monteret. For mig betyder det ro i sindet, når han og vennerne tager ud på hyggetur, for jeg ved, at 1st Mate giver en alarm, hvis en passager falder overbord. Tager han ud alene, ved jeg, at motoren stopper, hvis han selv falder overbord, fordi han bærer kaptajn-vedhænget. Ydermere sendes en SMS til mig med GPS-koordinater, hvis han ikke kan komme op i båden igen. Det er i virkeligheden nok det vigtigste for mig, sikkerheden for alle ombord, forklarer Mads Jeppesen i en pressemeddelelse.

Beskytter mod tyveri

1st Mate beskytter også motoren mod tyveri, idet motoren låses, når kaptajnen forlader båden.

Mads Jeppesen er ikke alene om at ville højne sikkerheden ombord. Siden lanceringen af 1st Mate i 2020 er interessen for produktet steget stødt. 1st Mate forhandles udelukkende af deautoriserede Mercury-forhandlere over hele landet, og de har netop modtaget ekstra lager af det populære sikkerhedssystem.

CASHBACK-kampagnen kører frem til den 31. juli 2021, og sikrer brugeren en refusion på kr. 750,-, når han/hun registrerer købet af sit 1st Mate-kit.

1ST MATE - FAKTA:

Passager falder overbord: Der lyder højlydt alarm, og 1st Mate-app viser GPS-koordinater for personen i vandet.

Kaptajn falder overbord: Motorer stopper, 1st Mate-app viser GPS-koordinater på passager-app. Kan kaptajnen ikke borde igen, udsendes sms-besked til nødkontakter i mobilen med GPS-koordinater og tidspunkt for uheldet.

Tyverisikring: Motorer låses, når kaptajnen forlader båden.

1st Mate kit leveres i to modeller:

  • Mercury 1st Mate til alle Mercury-motorer fra 40hk med SmartCraft-kompatibilitet
  • Quicksilver 1st Mate til alle andre motormærker samt Mercury-motorer under 40hk uden SmartCraft-kompatibilitet

Du kan læse mere om 1st Mate på: 1st. Mate - Rigging og instrumenter - Reservedele - MercuryMarine

content-loader
content-loader
content-loader