Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tilskuerne strømmer til sejladserne i New Zealands sommer. Foto: Studios Borlenghi
Kapsejlads

Luna Rossa tog de første to sejre - nu mangler de endnu fem for at møde kiwierne

Første dag i Prada Cup-finalen var dobbelt op for Luna Rossa Prada Pirelli. Det italienske hold tog hurtigt føringen og førte klart begge løb med bedre fart end Ainslies britiske hold. Se relive, hvor Ainslie laver en dårlig start i første sejlads.

 

Af Troels Lykke |

Luna Rossa Prada Pirelli og Ineos Team UK kæmpede i dag i Auckland i Prada Cup Challenger Selection Serie, hvor der kæmpes om retten til at møde de forsvarende America's Cup-vindere, forsvarerne fra Emirates Team New Zealand.

Men der er stadig en lang vej at gå i en serie med 13 sejladser, hvor italienerne har brug for yderligere fem sejre for at gå igennem til America's Cup. Ineos Team UK har fortsat brug for syv sejre.

"Hvem vinder?" har været et spørgsmål, der hyppigt er stillet den sidste uge. Med en række vejrforhold i løbet af de næste par dage synes udsigten til et hurtigt svar på det mest populære spørgsmål i Auckland usandsynligt, hvilket giver kapsejladsen ringere mulighed for at levere svarene.

Ainslie: Prada sejler lidt hurtigere

James Spithill, rorsmand på Luna Rossa Prada Pirelli, fortæller:

- Det er svært hver gang, du går på vandet, for vi har ikke sejlet meget i de her AC75'ere. Drengene udførte super manøvrer, og vi var i stand til at komme rundt på banen før briterne. Vi har en fantastisk båd, en fantastisk fuld pakke (med landhold etc., red.) og et rigtigt godt hold, der bakker os op. Vi er sikre på vores båd, men når det er sagt, ved vi stadig, at der er mange sejladser tilbage.

Sir Ben Ainslie, teamchef, rorsmand og skipper på Ineos Team UK, siger efter 0-2-starten:

- Italienerne gjorde et godt stykke arbejde, de sejlede lidt hurtigere og lidt bedre rundt på banen. Kredit til dem. Vi er nødt til at tænke på, hvordan vi kan få lidt mere fart i båden. Luna Rossa er et fantastisk hold, og det er ret svært at komme forbi dem, hvis de ikke laver mange fejl. Bane A er en helt anden i forhold til bane C, hvor vinden kommer fra landet, og der er nogle skift, der muliggør flere ændringer. Lad os se, hvad der sker i morgen.

Se også kort interview med Ainslie.

Progam
Den 13. februar:
Race 1 - kl. 04.12 dansk tid 

Race 2 - kl. 05.12 dansk tid

Den 14. februar:
Race 3 - kl. 04.12 dansk tid 

Race 4 - kl. 05.12 dansk tid

Den 17. februar:
Race 5 - kl. 04.12 dansk tid 

Race 6 - kl. 05.12 dansk tid

Den 19. februar:
Race 7 - kl. 04.12 dansk tid 

Race 8 - kl. 05.12 dansk tid

Den 20. februar:
Race 9 - kl. 04.12 dansk tid 

Race 10 - kl. 05.12 dansk tid

Den 21. februar:
Race 11 - kl. 04.12 dansk tid 

Race 12 - kl. 05.12 dansk tid

Den 22. februar:
Race 13 - kl. 04.12 dansk tid 

Her følger du sejladsen:
Se mere live og replay her: americascup.comFacebook og YouTube.

content-loader
content-loader
content-loader