Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Briterne var bedst i Round Robin 3 i Prada Cup. Foto: COR36 / Studio Borlenghi
Kapsejlads
Skipper Ben Ainslie.
Kapsejlads
Luna Rossa lagde protest uden held.
Kapsejlads
17/01/21 - Auckland (NZL) 36th America’s Cup presented by Prada PRADA Cup 2021 - Round Robin 2 Ineos Team UK
Kapsejlads

Ben Ainslie og briterne vinder 5. sejlads med 9 føringsskift og er i finalen i Prada Cup

Ineos Team UK, 'Rita', kom i mål 33 sekunder før Luna Rossa Prada Pirelli i en sejlads med ni føringsskift, hvor AC75'erens topfart rundede de 50 knob for første gang i Prada Cup. Gense den spændende sejlads. Fredag den 29. januar mødes American Magic og Luna Rossa Prada Pirelli.

Af Troels Lykke |

Ineos Team UK med skipper Ben Ainslie forbliver ubesejret efter det tætteste løb, der hidtil er set på AC75'erne, med ni føringsskift gennem hele sejladsen mod Luna Rossa Prada Pirelli.

Med dette resultat vandt Sir Ben Ainslies hold deres femte løb i træk i Round Robin, nok til at kvalificere sig direkte til Prada Cup-finalen den 23. februar, hvor vinderen skal møde enten Luna Rossa Prada Pirelli eller American Magic, der dyster fredag den 22. januar.

Den italienske udfordrer, Luna Rossa, med rorsmand Jimmy Spithill kæmpede hårdt i en sejlads, hvor tophastigheden rundede de 50 knob i den foilende AC75, der sejles af 11 mand og fuldt udrustet kun vejer 7,6 tons, trods en længde på 22,86 meter, mens bredden er fem meter. 

Utrolig tæt sejlads

Sir Ben Ainslie, skipper på Ineos Team UK, understreger efter sejren over Luna Rossa:

- Den sejlads var for fans af America's Cup. Det var et temmeligt fantastisk løb, dejligt at deltage i. Masser af tætte føringsskift hele vejen til mål, kredit til Luna Rossa-fyrene for at presse os.

Knap så begejstret er Jimmy Spithill, rorsmand på Luna Rossa Prada Pirelli, der protesterede over sejladsen:

- Da vi indgav protesten, foilede vi begge 45 knob. Vi måtte undgå briterne, så det var lidt overraskende, at dommerne troede, at det ikke var tæt nok. Det var en god indsats fra gutterne om bord og tillykke til Ineos Team UK. Vi fik ikke det ønskede resultat, men vi lærte bestemt meget af det.

Her følger du sejladsen:
Se mere live og replay her: americascup.comFacebook og YouTube.

content-loader
content-loader
content-loader