Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet med instruktør agter, han måtte dog ikke blande sig. Foto: Dansk Sejlunion

Holbæk vinder igen First Sejlerskole Cup - dyst i H-både i Kerteminde

Holbæk Sejlklubs sejlerskole stod øverst på skamlen efter årets store First Sejlerskole Cup i Kerteminde Sejlklub, fortæller Dansk Sejlunion. Stævnet var en god mulighed for at prøve kræfter med kapsejlads for første gang i trygge rammer, hvor alle er på samme niveau.

Af Troels Lykke |

First Sejlerskole Cup 2021 i Kerteminde var igen en succes med skiftende vind og fint vejr med undtagelse af en enkelt regnbyge, fortæller Dansk Sejlunion på deres hjemmeside.

Sejladserne blev afviklet i Kerteminde Sejlklubs H-både, og Holbæk Sejlklubs Sejlerskole leverede igen det bedste hold. Dermed beholdt de det prestigefyldte 'Gyldne Spilhåndtag' efter at have vundet den senest afholdte Sejlerskole Cup i 2019.

Efter lørdagens indledende sejladser og Medal Races kunne vestsjællænderne hen under aften således træde op på sejrsskammelens øverste trin, flankeret af Holbæk Sejlerskoles andet hold og KDY på tredjepladsen.

Flotte sejladser

Ved First Sejlerskole Cup er der en instruktør med i bådene som passiv 'vagthavende', men det er de nye sejlere, der håndterer manøvrerne.

Under præmieoverrækkelsen roste baneleder Bjørn Stephensen sejlerne for at have leveret flotte sejladser med tætte starter - men tilføjede, at man helst skal undgå kollision - også selvom man har retten til vejen.

Som vanligt var der dog ikke kun fokus på konkurrencen. First Sejlerskole Cup handler i mindst lige så høj grad om hygge på havnen og de gode sejlersnakke rundt om grillen efter sejladserne.

Stævnet er således en god mulighed for at prøve kræfter med kapsejlads for første gang i trygge rammer, hvor alle er på samme niveau.

Tidligere vindere

2020- Aflyst

2019 - Holbæk Sejlklub

2018 - Middelfart Sejlklub

2017 - Aarhus Sejlklub

2016 - Aarhus Sejlklub

2015 - Gilleleje Sejlklub

2014 - Aarhus Sejlklub

2013 - Struer Sejlklub

2012 - Aarhus Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader