Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dygtige, unge sejlere tog DM-titlen i Yngling. Foto: Dean Olsen

Lokal ungdomsbesætning tog pokalen ved DM i Yngling

De erfarne Ynglinge-sejlere måtte se sig slået af Carl Bech, Jens Zacho og Amalie Hallager, da Danmarks bedste Ynglinge-besætning skulle findes i Taarbæk. Ynglinge-legenden Jørgen Ring blev treer.

Af Sara Sulkjær |

I let luft lørdag og mellem til frisk luft søndag sikrede den lokale sejlertrio bestående af Carl Bech, Jens Zacho og Amalie Hallager sig Ynglinge-mesterskabet i båden DEN 216. 

Hele ti point efter vinderne fulgte DEN 180 med Claus Deichgræber og Kim Ulrich Jensen fra henholdsvis Ebeltoft og Farum, mens bronzen gik til den mangedobbelte mester, ildsjæl og Ynglinge-legende Jørgen Ring, der i bedste ånd havde nye, unge folk ombord i båden ’YETI’, DEN 111. 

Dygtige sejlere udefra

Netop de unge sejlere vækker begejstring i klassen, der fortsat har flåder over store dele af Danmark: 

- Herligt at se, at denne tidligere OL-klassebåd stadig er yderst aktiv flere steder i landet. Ynglingen er jo dejlig nem at sejle, og resultatavlen viser, at det godt kan lade sig gøre at komme dumpende udefra på et afbud, og så kunne gøre sig gældende i klassen, forklarer sølvvinder Claus Deichgræber.

Selvom det nu er nogle år siden, at Ynglingen blev taget af OL-programmet, møder man den fortsat i flere sejlklubber, da den kan sejles af alle aldersgrupper, ligesom den er ideel introduktion til sejlads i større både. 

Mere samarbejde mellem klubberne 

Med titlen som skolebåd får en stor del af de nye sejlere lov at stifte bekendtskab med kølbåden, hvilket blandt andet betyder, at det fortsat er muligt af afvikle danmarksmesterskaber - præcis som det i weekenden skete i Taarbæk, hvor 13 både var til start:

- Tak til arrangørerne for et rigtig godt arrangement i hyggelige Taarbæk. Jeg kan kun opfordre til, at klubberne i stigende grad snakker sammen om at arrangere flere Ynglingestævner og -træf, til udvikling og ikke afvikling af denne stolte og traditionsrige bådklasse, påpeger Claus Deichgræber.

Tjek resultater fra DM-stævnet her og se flere fotos af Dean Olsen herunder:

content-loader
content-loader
content-loader