Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Lucas Lier, Konrad Floryan og Frederik Berg vinder VM for Yngling i Bergen. Foto: FacebookKapsejlads
Fra venstre: Lucas Lier, Konrad Floryan og Frederik Berg vinder VM for Yngling i Bergen. Foto: Facebook

Lier og besætning vinder VM for Yngling –læs interview

Lucas Lier, Konrad Floryan og Frederik Højgaard Berg vinder Yngling-VM i Bergen. Men en stabil serie hvor en 5. plads var det dårligste resultat behøvede de ikke at sejle den sidste sejlads.

Af katrine bertelsen |

I dag fredag var sidste sejladsdag til VM for Yngling i Bergen, Norge. Der var planlagt to sejladser, men det vindende danske hold kunne afgøre det hele i den næstsidste sejlads.

– Fredag var stævnets sidste dag. Der var planlagt to sejladser, men da vi havde sejlet en vanvittig stabil serie, med syv top-tre placeringer og en enkelt femteplads vidste vi, at vi kunne afgøre det allerede i næstsidste sejlads, hvis vi ikke tabte mere end 2 point til andenpladsen, fortæller Frederik Berg til minbaad.dk

– Det lykkedes da vores nærmeste konkurrenter kom ind på en tredjeplads, og vi kom ind på en femteplads. Det var i sig selv ikke en god placering for os, men da vi havde alt vores fokus på bare at holde os tæt ved den samlede andenplads, var det et rigtig godt resultat, der gjorde at vi kunne sejle ind som samlede vindere allerede inden sidste sejlads, siger Frederik Berg

 – Da vi fik bekræftet måltagningen hos dommerbåden var der kæmpejubel i båden! Vi ventede lidt ude ved banen så vi kunne dele den gode nyhed med de andre danske både, og tog så ind, siger skipper Lucas Lier.

– Det er første gang siden 2002 (Claus Høj) at Danmark vinder VM guld, så det er selvfølgelig stort. Mindst lige så så stort er det også at kunne tage pokalen hjem til Hellerup Sejlklub igen, lyder det fra en glad Konrad Floryan.

– Hvad vinderopskriften har været, er svært at sige. Da vi ikke har sejlet Yngling sammen før, og heller ikke har sejlet bådtypen hver især siden sidste års VM, er det nok ikke træning i Yngling der har gjort udfaldet. Men siden vi alle startede med at sejle i Yngling, ligger det efterhånden på rygraden, og den stævneerfaring vi har fået for sejlads i andre bådtyper har været meget givende. Men vigtigst af alt kender vi hinanden vanvittig godt både som sejlere og socialt. Alt foregår derfor med ekstrem ro og sikkerhed, slutter Frederik Berg.

Et stort tillykke her fra minbaad.dk. Der er præmieoverrækkelse kl 17:00.

Se videointw. med vinderne på facebook.


Og se den fulde resultatliste her.

content-loader
content-loader
content-loader