Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var hård luft i Struer fredag og lørdag, hvor flere var nede og ligge i 14 m/sek. Foto: Anders Christian Tue
Kapsejlads
Anders Bertelsen vinder VM -bronze. Det gav stor jubel i Struer hos familie og venner. Foto: Anders Christian Tue
Kapsejlads
Finnen Jan Forsbom vandt 9. sejlads suverænt. Han og holdet tog VM-sølv. Foto: Anders Christian Tue
Kapsejlads
Mange væltede med spiler og flere valgte ikke at sætte spiler i Struer, få kilometer fra Vesterhavet. Foto: Anders Christian Tue

Claus Høj Jensen vinder sit 9. VM-guld i H-båd allerede inden sidste sejlads

Claus Høj Jensen har nu vundet ni VM-guldmedaljer i H-båd, mens hans papsøn og fordæksgasten Frederik Dahl Hansen har vundet otte og spilergasten Rasmus Jørgen Andreasen har vundet fire. Bronze gik også til Danmark med Aarhus-sejleren Anders Bertelsen og tre gaster.

Af Troels Lykke |

Der var dansk jubel på kajen i Struer, hvor der de sidste to dage har væet pust helt op til 12-14 m/sek, mens de 44 både sejlede VM i H-båd med 11 sejladser.

H-bådskongen Claus Høj Jensen og gaster var igen bedst, men de var presset undervejs af finnen Jan Forsbom, der før har slået dem i et stævne.

Jubel var der også på Aarhus-båden med Anders Bertelsen, der med sine tre gaster sikrede sig VM-bronze i sidste sejlads.

- Vi fik et kæmpe pust på 14 m/sek. i sidste sejlads og drønede ned mod bundlinjen, hvor vi fik sejlet os op, så vi samlet slog tyskeren, som vi kæmpede med om at få bronze.

VM-gast: Derfor vandt vi VM 

Den 25-årige gast Frederik Dahl Hansen fra Herslev Strand Sejlklub forklarer til Minbaad.dk om, hvorfor de vandt.

- Det har været os, der har lavet færrest fejl. Vi sejler rigtigt stabil, har god fart i båden, det havde finnerne også (især over 10 m/sek., red.). Men finnerne (Jan Forsbom, red.) laver nogle fejl, vi ikke laver. Og når vi har sejlet næsten fejlfrit, havde vi mere rum i de sidste sejladser. Så forstår vi ikke, at de kommer op og vil starte i læen af os i den sidste sejlads, vi sejler.

- Vi var friske på at tyvstarte sammen med dem (da Høj Jensen-holdet havde råd til en fratrækker, red.). Så det i starten forstod vi ikke og kiggede på hinanden, de skulle have to førstepladser for at at slå os. De skulle jo stikke af og vinde, forklarer Frederik Dahl Hansen og smiler.

Ros til baneleder Peter Lübeck

Om stævnet forklarer Frederik Dahl Hansen.

- Det var et godt stævne, rigtige gode baner af baneleder Peter Lübeck (og den anden baneleder Hans, red.). De har været gode, de har haft tålmodig i starterne, hvor linjen har været lige. Og banen har også været lige. Det har også været godt inde på land af Struer Sejlklub, og de har sørget for, at TV MidtVest har sendt hver dag fra VM.

Den internationale jury var også aktiv og lagde blandt andet protest mod en tysker, der sejlede ind på bagbord halse ved topmærket og blev disket. Derefter blev der sejlet pænere. Juryen filmede undervejs.

Høj Jensen: Opskriften er konservativ sejlads

Claus Høj Jensen forklarer til Minbaad.dk, der også deltog i VM med Ole Engblom i DEN 420: 

- Vi vinder igen på vores ting, vi plejer at vinde på. Opskriften er en konservativ start på midten og konservativ taktik og hurtig fart, især fra 0 til 8 m/sek. var vi hurtigst i feltet.

Og I fortsætter i klassen trods de mange mesterskaber?

- Ja, hvad fanden skal vi ellers sejle, siger Claus og griner i blæsten på havnen, mens han forklarer videre:

- Der er ikke mange andre klasser, der har så hård konkurrence som H-båden, og som har det hyggeligt på land samtidig. Vi satser på VM næste år i Tyskland og året efter, især i Italien i 2023, for der får vi også en god tur til Gardasøen med familien, siger sejlmager Claus Høj Jensen, der er gift med Anja Dahl Jensen, der også hjælper til hos Høj Jensen Sails i Ølstykke.

Resultater

Se tv-indslag på TV MidtVest

content-loader
content-loader
content-loader