Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rasmus Jørgen Andreasen ses her på fordækket på vinderbåden fra Herslev Strand Sejlklub. Foto: Kenneth Bøggild/Vallensbæk Sejlklub
Kapsejlads

H-båds Ligaen i Vallensbæk blev vundet af mangedobbelt verdensmester Høj Jensen

Der deltog 15 H-både. Lidt færre både end der plejer. Men ifølge formanden for Danske H-båds sejlere, Henrik Toft, var stævnet ramt af konfirmationer, og at der samme weekend blev sejlet Palby Fyn Cup. Næste stævne er i Egå i starten af juni.

Af Troels Lykke |

Lørdag og søndag skød H-båds sejlerne sæsonen i gang med årets første H-båds Liga stævne, som blev afholdt af Vallensbæk Sejlklub.

15 H-båds besætninger mødte op til årets første stævne, - inklusive den dygtige tyske H-båds sejler Thomas Kausen fra Berliner Yacht Club.

Ifølge formanden for Danske H-båds sejlere, Henrik Toft, var stævnet lidt ramt af konfirmationer, og at der samme weekend blev sejlet Palby Fyncup.

Men at deltager antallet ikke var på de 20-25 H-både kunne ikke mærkes i toppen af feltet, hvor klassens mange dygtige skippere nødigt fravælger et H-båds Liga stævne.

Claus Høj Jensen sætter barren højt

Ikke overraskende vinder Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus J. Andresen fra Herslev Strand Sejlklub stævnet suverænt med tre 1. pladser, to 2. pladser, en 5. plads, og så en 7. plads som fratrækker.

Det er en flot serie, som viser at de 3 gæve sejlere fra Roskilde fjord ikke er det mindste uskarpe efter en lang vinter.

Mads P.G. Korsgaard fra KDY sejlede flot sølvet hjem i en tæt kamp med Århus sejleren Thomas Sennels på bronzepladsen.

Vallensbæk Sejlklub havde det store set up på vandet til weekendens stævne, hvor der også blev sejlet stævne med L23 og International 806 klassen.  

Ifølge formand for H-båds sejlerne, Henrik så er det altid en fornøjelse, at opleve den professionalisme som Vallensbæk Sejlklub præstere år efter år.

Resultat af H-båds Liga stævnet i Vallensbæk Sejlklub.

1 Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen, Rasmus J. Andresen. Herslev Strand Sejlklub. 12 point.

2 Mads P.G. Korsgaard, FrederikG. Korsgaard, Jesper Jensen. KDY. 20 point.

3 Thomas Sennels, Thomas Hannibal, Michael Damborg. Århus Sejlklub. 22 point

4 Hans Ebler, Jan Jacobsen, xx xx. Sejlklubben Neptun Vejle. 27 point.

Næste H-båds Liga stævne sejles Haarup Mixer Cup i Egå Sejlklub den 4-5. juni.

Resultater - se flere fotos fra stævnet her

content-loader
content-loader
content-loader