Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Byrådsmedlem i Silkeborg mener at bådene i Silkeborgsøerne skal være under 26 fod, svarende til 8 meter. Foto: Troels Lykke

Socialdemokrat mener, at både over 26 fod bør udfases på Silkeborgsøerne

- Det kan være en voldsom oplevelse, hvis man bliver mødt af store både, som også sejler pænt til. Det er utrygskabende, siger Rune Kristensen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune. Silkeborg Motorbådsklub er lodret uenig.

Af Troels Lykke |

Salget af store både er steget markant under coronapandemien, og samtidig har lokalbefolkningen i Silkeborg fået øjnene ekstra op for friluftslivet. Det har skabt en tendens til stærkt befærdede søer i kommunen.

Rune Kristensen, der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune, mener, at det er de er store motorbåde, der har skylden for den store trængsel.

- Bådstørrelserne over det senere årti bliver større, og de får væsentlig flere hestekræfter, siger Rune Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND (se tv-indslag).

Et loft er nødvendigt

Udover at der er kommet flere både, er der, ifølge Rune Kristensen, kommet væsentligt flere bløde trafikanter.

Rune Kristensen er selv kajakroer. Han mener, at der burde være et loft for, hvor store motorbådene må være på søerne omkring Silkeborg.

Helt konkret synes han, at bådene i søerne skal være under 26 fod, svarende til 8 meter.

Silkeborg Motorbådsklub er lodret uenig

Formanden for Silkeborg Motorbådsklub er langt fra enig i Rune Kristensens opfattelse af problemet på søerne.

- Jeg synes, det er helt hen i vejret og har ikke sin gang på jord. De store både generer ikke nogen og laver ikke flere bølger, end små både gør, siger Jørgen Søgaard, formand for Silkeborg Motorbådsklub.

Ifølge ham har bådens størrelse ikke indflydelse på sikkerheden.

- Det kommer an på godt sømandsskab og at sejle, så man ikke kan lave hækbølger og så videre. Det kan man gøre med alle slags både, mener formanden.

Kilde: TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader