Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
20 sekunder før starten på tredje etape af Nord Stream Race i Sverige ramte den danske båd svenskerne, som det her ses i Stockholm. Foto: Nord Stream Race/Marina Semenova
Kapsejlads

Warrer rammer svensk ClubSwan 50 i Nord Stream Race - begge både udgår

20 sekunder før starten på tredje etape af Nord Stream Race ved Stockholm ramte Warrer fra Aarhus Sejlklub den svenske KSSS i 6-7 m/sek. Den svenske og danske båd er ude af ​sejladsen og når ikke til Helsinki og Skt. Petersborg. Skipper Peter Warrer tager ansvaret.

 

Af Troels Lykke |

- Det er ret store materielle skader, men det vigtigste er, at ingen kom til skade, siger Christian Harding, skipper på den svenske båd.

De fem både i Nord Stream Race ville netop starte tredje etape fra Baggensfjärden i Saltsjöbaden til Helsinki. Vinden var omkring seks til syv m/sek., og bådene ledte efter gode startpositioner, da danskerne sejlede ind i den svenske båd skråt bagfra.

Den svenske KSSS-båd fik et hul i agterenden af skroget, cirka en meter over vandlinjen, mens danskerne blandt andet beskadigede deres bovspryd, der gik i den svenske båd.

Skipper Peter Warrer tager ansvaret

Det danske mandskab havde en god udgangsposition til at indtage en topplacering i årets konkurrence. Derfor var skuffelsen stor på det danske mandskab, hvor den danske skipper, Peter Warrer, tager al ansvaret:

- Lige inden start kæmper vi om den bedste placering, som man jo gør. Vi ville ind bag agterenden på den svenske båd, og jeg kalkulerede, at det var muligt. Men det var det åbenlyst ikke – og vi ramte lige ind i svenskerne, fortæller skipperen og fortsætter:

- Det er aldrig rart med en kollision, men det er særligt svært lige nu, siden vi fører offshore-racet sammenlagt og havde en god chance for at vinde. Holdet har gjort det fantastisk, og det er ærgerligt, at vi ikke kan fortsætte, understreger Peter Warrer, der på nuværende i realiteten fortsat fører sejladsen.

Svenskerne er positive

Heller ikke på den svenske båd er der sure miner over den ærgerlige fejl, der kom til at koste de to nationers videre deltagelse i sejladsen:

- Hele besætningen er skuffet over, at vi ikke må fortsætte i årets Nord Stream Race - især efter at vi vandt den sidste etape. Men det vigtigste er, at alle har det godt, og vi er stadig gode venner med danskerne. Og vi vil sørge for, at vi er til afsluttende middag i Helsinki om mindre end en uge, påpeger Christian Harding fra den svenske Swan.

Stilling i Nordstream efter 2 af 4 etaper:

1. Aarhus Sejlklub, 4 point
2. Royal Swedish Sailing Society, 5 point
3. Espoo Sejlforening, 5 point
4. St. Petersburg Yacht Club, 8 point
5. Verein Seglerhaus am Wannsee, 8 point

Om Nord Stream Race:

Start, Kiel: 6. september
Ankomst, København: 7. september

Start, København: 9. september
Ankomst, Stockholm: 11. september

Start, Stockholm: 13. september
Ankomst, Helsinki: 15. september

Start, Helsinki: 16. september
Ankomst, St. Petersburg: 17. september

Læs mere: https://nord-stream-race.com/en

content-loader
content-loader
content-loader