Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne var bedst på inshore-sejlads på Øresund. Nu sejler ClubSwan 50erne mod Helsinki. PR-foto
Kapsejlads
Kapsejlads

Dansk hold med Jonas Warrer tager sejr i inshore-race under Østersøens største havkapsejlads

Aarhus-holdet drog fordel af hjemmebanen i en serie på tre kortere sejladser under opholdet i København 8. september under årets North Stream Race. I dag startede den længste offshore-etape, kongeetapen fra København til Stockholm med over 420 sømil. Se TV2 Lorry-indslag.

Af Troels Lykke |

Peter Warrer har sin søn, Jonas Warrer - OL-guldvinder fra 2008 - med som en af de bærende kræfter på et meget stærkt hold, der også tæller den nykårede danmarksmester Jeppe Borch, som vandt Sejlsportsligaen som skipper i søndags.  

Mens det danske hold på første etape fra Kiel til København tog en andenplads, lykkedes det på inshore-sejladserne i let vind på Øresund danskerne at vinde to af tre sejladser onsdag, men med lille margin i en hård konkurrence, der testede holdenes evner.

I dag, torsdag følger den længste offshore-etape, kongeetapen fra København til Stockholm over 420 sømil. 

Fire etaper fra Kiel til Rusland

Nord Stream Race består af i alt fire etaper, der går fra Kiel til København til Stockholm til Helsinki til Rusland.

Det er det længste offshore-race i regionen – og den længste kapsejlads i Østersøen. Ruten ligger langs Nord Stream-gasledningen, og konkurrencen forbinder Østersø-regionen via sport.

Ved hvert stop i North Stream Race skal besætningerne tilmed ud i kortere races fra punkt til punkt tæt ved kysten.

Aarhus-hold kæmpede sig tilbage og vandt

Onsdagens første race blev vundet af det russiske hold fra Skt. Petersborg Yacht Club, som igen havde en knivskarp dyst med det danske hold.

Men det danske hold fra Aarhus Sejlklub med Jonas Warrer ved rattet fik det maksimale ud af hjemmebanefordelen og kæmpede sig tilbage i det følgende heat, som blev afgjort ved målfoto.

I let vind tog det danske hold sig ligeledes af sidste sejlads, lige foran finnerne fra Esbo Segelförening og med russerne på en tredjeplads. Det var nok for danskerne til den samlede sejr i Københavns inshore-race.

Følg holdene via TracTrac: www.nord-stream-race.com/en

Se TV2 Lorry

Også TV2 Lorry fra på pletten og dækker begivenheden i dette indslag fra den 8. september kl. 22. Se mere i linket, der vises klip fra sejladsen mellem 5:15 og 6:20:

https://www.tv2lorry.dk/nyheder/08-09-2021/2200/2200-08-sep-2021

content-loader
content-loader
content-loader