Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den flittige og sympatiske Egon Petersen, som minbaad.dk har mødt i OK-jollen, var mesteren i Piratjolle, men han nåede også at sejle OK-jolle og H-båd bl.a. Privatfoto

Nakskovs Paul Elvstrøm - Egon Petersen - var dobbelt dansk Piratjolle-mester: Nu er han borte

Egon Petersen blev dansk mester i Piratjolle, og han nåede at sejle jollen i seks årtier. I sejlerkredse havde han kælenavnet Raket-Egon. Han var kendt for at træne meget. Egon sejlede blandt andre sammen med OL-guldvinder Poul Richard Høj Jensen. I fredags blev han begravet.

Af Susanne Lose, Lolland-Falster Folketidende |

Nekrolog: Egon Petersen, Nakskov

I en alder af 85 år er Egon Petersen død. Han var født i Nakskov, hvor de var tre brødre. Han blev uddannet som maskinarbejder, og havde på et tidspunkt sin egen smedevirksomhed ERI i Øster Karleby.

Da den lukkede, blev han værkfører på Thrige Titan, han arbejdede på maskinfabrikken i Bandholm, og sluttede sit arbejdsliv på plastfabrikken Joka, der havde patent på produktion af gennemsigtige plastposer med lynlås.

Nørdede i oceaner af timer

Egon Petersen gik på efterløn som 60-årig, og så blev der mere tid til rådighed til hans helt store passion: Sejlsport. Egon Petersen er kendt i det ganske land og udenlands for sine færdigheder i at sejle.

Han var i gruppen af dygtige sejlere, hvoraf flere blev internationalt berømte. Han sejlede blandt andre sammen med Poul Richard Høj Jensen. Egon Petersen  blev dansk mester i Oiratjolle, og han nåede at sejle i Piratjolle i seks årtier og havde i sejlerkredse kælenavnet Raket-Egon. 

For Egon Petersen var det ikke blot at sætte sig ned i båden for at sejle. Han brugte oceaner af tid med at nørde for at få den optimale trimning. Og der er ikke tal på de både, han lige skulle rette lidt til på.

Jernfysik - også i en høj alder

Han kom ikke sovende til sine resultater. Det er ikke helt forkert at sige, at han var lidt af en træningsnarkoman, og at han havde en jernfysik.

Han cyklede 16-20.000 kilometer om året og gik i motionscenter to til tre gange om ugen. Indtil for tre år siden sejlede han stadig H-båd, og lige til det sidste kunne han få fart i båden, når han fik fat i rorpinden. Egon Petersen var et forbillede for mange sejlere og ikke mindst for hans nevø, Peter Dan Petersen.

Egon Petersen efterlader sig sin hustru Rita og to børn, Iben og Michael.

Kilde: Lolland-Falster Folketidende

content-loader
content-loader
content-loader