Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Klub bådene er her ude til aftensejlads Foto: Nakskov Sejlklub

Nakskov Sejlklub har aktivt H-båds miljø - køber femte H-båd

Sejlklubben i Nakskov har haft stor succes med sine klubbåde og har nu indkøbt den femte H-båd for at kunne klare efterspørgslen i sejlerskolen. H-bådsprojektet har kørt i 26 år. H-båden er klubbåd i mere end 25 sejlklubber i Danmark.

Af Anna Brinch |

Der er få projekter i dansk sejlsport, der med succes har kørt så længe som Nakskov Sejlklubs H-båds-projekt.

Et projekt, hvori klubbens fire H-både alle er aktive til de ugentlige aftensejladser, hvor der også deltager andre H-både - og et projekt, som nu kan se frem til at føje endnu en femte H-båd til porteføljen.

En glad formand

Asger Knudsen, formand i Nakskov Sejlklub, er glad for, at også andre klubber møder op til sejlads i Nakskov:

- Et mønster vi ser i mange andre klubber i provinsen er, at der bliver færre og færre, som sejler kapsejlads i kølbåde. Derfor glæder vi os over, at vores H-både er så aktive. Mange af kapsejlerne har andre kølbåde og afriggere i H-bådene, hvor der ud over klubbådene er flere private både. 

- Vi er glade, fordi det trækker fra andre klubber, hvor kapsejladsglade kommer til vores aftensejladser i deres H-både. Her bliver der sejlet på lige vilkår imod hinanden. Ingen handicapregler, her handler det bare om at være den første båd i mål.

- I det dagliglige har vi mandskaber fra Onsevig, Bandholm og Nykøbing F., der deltager i vores sejladser. Vi andre nyder at se dem dyste på livet løs i en meget tæt konkurrence.

H-båden er klubbåd i mere end 25 sejlklubber

Erik Skjødt, der selv er tidligere skarp H-båds-sejler og nu projektleder for H-bådene i Nakskov Sejlklub, forklarer: 

- Da vi startede for 26 år siden, tog det tid at overtale klubben. De mente, at det ville have en kort levetid, men i 2023 kan vi med stolthed sige, at vi har fire meget velholdte H-både, der bruges flittigt. Om vinteren mødes vi hver søndag og onsdag, hvor vi vedligeholder bådene. Med de nye sejl ser H-bådene næsten nye ud, som da de kom fra værftet. Projektet har gode sponsorer, og det har desuden givet et stærkt sammenhold i klubben. 

H-båden er ligeledes klubbåd i mere end 25 sejlklubber i Danmark. I Nakskov opleves, som flere andre steder, hvordan H-båden er en bådtype, der samler de kapsejladsinteresserede i en klub, hvor man ikke blot sejler lokale, men også nationale og internationale sejladser.

Ud over onsdagssejladser arrangeres der to-tre stævner på Nakskov Fjord. Senest blev der i weekenden afholdt kredsmesterskab med deltagelse af teams fra fire klubber.

content-loader
content-loader
content-loader