Gå til hoved-indhold
Tur
Vildsundbroen er én af de to broer, der rammes af de varslede og begrænsede åbningstider. Foto: Aalborg Sejlklub

Møde giver nyt håb for sejlerne i Limfjorden - justeret udkast til broreglement på vej

Efter et møde mellem Vejdirektoratet, Søfartsstyrelsen, maritime interesseorganisationer og lokale sejlere arbejdes på et nyt udgangspunkt for åbningerne af Vildsund- og Aggersundbroerne. Leon Träger fra Dansk Sejlunion er optimistisk.

Af Sara Sulkjær |

Limfjords-sejlerne er under pres. Mens det i flere år har været muligt at passere Aggersund- og Vildsund-broerne hver halve time, vil et nyt udspil blot lade sejlerne passere broerne én gang i timen. 

Dét kan, ifølge formand for Sejlklubben Limfjorden, Jan Stage, få konsekvenser for sikkerheden i området. Tirsdag aften var Søfartsstyrelsen og Vejdirektoratet derfor samlet til endnu et møde om Aggersund- og Vildsund-broernes fremtid.

En oprigtig interesse fra myndighederne

Flere lokale sejlere og landsforeninger, herunder Dansk Sejlunion, har i længere tid forsøgt at råbe magthaverne op.

Et arbejde, der tirsdag lykkes, da både sejlunionen, formænd fra Sejlklubben Limfjorden, Thisted Sejlklub og Virksund Sejlklub samt forskellige maritime foreninger sad med om mødebordet.

Her præsenterede Søfartsstyrelsen og Vejdirektoratet baggrunden for deres forslag om ændringer til broreglementet, hvorefter de inviterede fik mulighed for at bidrage til debatten.

- Mødet gav mulighed for grundigt at få drøftet de på mange måder temmelig komplekse spørgsmål, der knytter sig til sejlads, biltrafik og klapbroer. På mødet spurgte Vejdirektoratet og Søfartsstyrelsen ind til sejlernes oplevelser og behov. Jeg oplevede en oprigtig interesse fra alle deltagere i forhold til at lytte og bidrage til at finde gode løsninger, påpeger Leon Träger, Dansk Sejlunion, overfor Minbaad.dk.

Kontakt til brovagter, særlige vind- og strømforhold samt eventuelle behov for at passere broen uden for dens egentlige åbningstid kom blandt andet andet på dagsordenen, ligesom mulighederne for at justere på kravet til sikkerhedszoner og muligheden for passage i begge retninger blev diskuteret.

Lang tids uenighed blev overvundet

Da sidste ord var sagt, bad Søfartsstyrelsen Vejdirektoratet om at tage de samlede input med videre og udarbejde et nyt, justeret udkast til broreglementet.

Et udkast, som Søfartsstyrelsen sidenhen vil sende i høring, blandt hos områdets lokale sejlklubber.

- Opsummerende kan man konkludere at lang tids uenighed blev overvundet, så det tegner til større sikkerhed, fleksibilitet og forudsigelighed omkring broåbningerne. Dejligt, at dialog igen viser sig at kunne skabe forståelse, understreger direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche.

content-loader
content-loader
content-loader