Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Særligt i kvindernes 49erFX er det de dygtige ungdomssejlere, der har sat kurs mod Grækenland. Foto: Alexander The Great Cup 2021 / Nikos Pantis

Fremtidens danske stjerner får chancen ved amputeret 49er- og Nacra-EM

En række dygtige danskere, der enten er med omkring eller på sigt kan blive en del af det danske sejlerlandshold, er til start ved EM i Grækenland. Tre danske besætninger er i top-10 efter mesterskabets førstedag.

Af Sara Sulkjær |

De største og dygtigste navne i 49er- og Nacra-klassen har haft en travl sommer, der blev afsluttet ved årets suveræne højdepunkt: De olympiske lege i Japan. 

Ved årets europamesterskab i Grækenland er vejen derfor banet for fremtidens stjerner og for de sejlere, der ikke formåede at sikre sig en af de eftertragtede billetter til OL.

Wolff og Zeeberg er 10'er

I kvindernes 49erFX er det derfor de dygtige søstre Johanne og Andrea Schmidt samt de unge sejlere Helena Wolff og Laura Zeeberg, der epræsenterer Danmark ved mesterskabet. 

En opgave, som sejlerne i den grad har taget på sig. Således placerer Helena Wolff og Laura Zeeberg sig akkurat i stævnets top-10 efter en 30-6-7-serie på førstedagen. 

Også i herrernes 49er-felt er de rød-/hvide-farver i spil. Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen, der i flere år har været en del af udviklingslandsholdet, lægger inden onsdagens sejladser på sjettepladsen.

Nacra 17-besætning kæmper videre

Den bedste danske placering skal dog findes i Nacra-klassen, hvor Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov kan glæde sig over en placering som nummer fem.

Forud for sommerens olympiske lege kæmpede flerskrogs-besætningen om OL-billetterne med Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck, der endte med at booke pladsen på startlinjen i Tokyo.

Danskerne ved EM

49er:
6. Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

49erFX:
10. Helena Wolff og Laura Zeeberg

17. Johanne og Andrea Schmidt

Nacra 17:
5. Natascha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

Tjek resultaterne fra 49er-klasserne her og fra Nacra-klassen her.

Se højdepunkter fra mesterskabets førstedag:

content-loader
content-loader
content-loader