Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De unge deltagere træner i hurtige J/70-både. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

Landsholdssejler Mathias Borreskov skal coache de unge på Youngsters-camp

De unge Youngsters-sejlere får mulighed for at tage ved lære af en dygtig sejler på deres egen alder, når den 23-årige Nacra 17-sejler Mathias Borreskov gæster campen i uge 28. Tilmeldingen er fortsat åben.

Af Sara Sulkjær |

Det sociale liv på land og den fokuserede træning på vand skal gå hånd i hånd, når de unge Youngsters-sejlere mandag den 8. juni sætter hinanden stævne på Hou Maritime Efterskole. 

- De unge skal have det sjovt – det er derfor, de er kommet, men de skal også udfordres og gerne være blevet ’bedre’, når de tager hjemover, fortæller medarrangør Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Fra ung til ung

Derfor sætter landsholdssejler Mathias Borreskov, der sammen med Nacra 17-makkeren Natacha V. Saouma-Pedersen i øjeblikket er til start ved ungdommens VM i Norge, kursen mod Hou i uge 28. 

Med sine blot 23 år kunne sejleren selv skrive sig på campens tilmeldingsliste, hvorfor Youngsters-deltagerne kan se frem til at modtage guldkorn fra én, der om nogen ved, hvilke problemstillinger og udfordringer man som ung sejler står overfor:

- Han deltager i campen og er med til at coache og guide de unge på elementer som kommunikation og bådhåndtering, som ikke nødvendigvis er lig det at vinde. Det skal være sjovt at blive bedre til at sejle, og det skal ske i fællesskab med andre, understreger Nynne Ammundsen.

Fællesskabet er afgørende

Netop fællesskabet betyder meget for de unge, som Minbaad.dk også tidligere har skrevet om her.

Det er da også netop det sociale aspekt, der kendetegner Youngsters - nemlig dét at være er del af noget, en del af et fællesskab, og dét at kunne lide vand.

- Man kan være elitesejler, der savner bare at ’hænge ud’, eller man kan være ny i sporten og skal sejle for første gang. Mulighederne til Youngsters er mange, forklarer Ammundsen. 

Du kan fortsat nå at tilmelde dig Youngsters-campen, der afholdes fra den 8. til den 11. juli, her.

content-loader
content-loader
content-loader