Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Götakanalen er et yndet rejsemål for mange lystsejlere. Foto: Crelle

Götakanalen moderniseres til fordel for sejlerne - nu føjer den svenske regering 60 mio. kroner til budgettet

Akkurat 82,6 millioner svenske kroner bidrager regeringen med til renoveringen forud for den kommende vinter. Det betyder, at de mest omfattende renoveringer, siden kanalen blev bygget i 1832, nu har mulighed for at blive afsluttet.

Af Sara Sulkjær |

Næste år markerer starten på det sidste år af den historisk store renovering af Götakanalen. Et renoveringsprojekt, der blev søsat i vinteren 2015-16.

Med lidt over et år tilbage af renoveringsprocessen har den svenske regering nu valgt at lægge yderligere 82,6 millioner svenske kroner, svarende til 60,26 millioner danske kroner, i budgettet, således at sejlere og andre brugere fremover sikres en endnu bedre og mere sikker oplevelse på den 614 kilometer lange kanal.

Én milliard svenske kroner

Dermed er næsten én milliard svenske kroner investeret i at bevare det kulturhistoriske bygningsværk, siden renoveringen begyndte for seks år siden:

- Investeringerne har stor betydning for hele turistbranchen langs Götakanalen og sikrer dermed mange arbejdspladser, påpeger Roger Altsäter, administrerende direktør i AB Göta Canal Company, i en pressemeddelelse.

Frem for alt muliggør renoveringen samtidig et sikkert ophold for de tre millioner besøgende, der årligt lægger vejen forbi kanalen, der går fra Göteborg til Söderkoping ved Østersøen.

Ejeren ser potentialet

Regeringens seneste bidrag til renoveringen kommer på et afgørende tidspunkt, der sikrer, at arbejdet fortsat kan gennemføres under tilfredsstillende betingelser:

- At vi nu kan gennemføre det store renoveringsprogram er meget vigtigt og fantastisk godt. Det giver os gode betingelser for at fortsætte udviklingen og bevarelsen af ​​årtusindets svenske bygningsværk med en 19 mils kanal. Vi har en ejer, der både tager ansvar og ser potentialet i den svenske turistbranche, siger Magnus Hall, bestyrelsesformand for AB Göta kanalbolag.

content-loader
content-loader
content-loader