Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lærke Buhl træner hårdt frem mod det udsatte OL i Tokyo. Foto: Dansk Sejlunion

Lærke Buhl tilfreds - tager en 8. plads efter et blandet RS:X-EM

Efter en prik i første EM-sejlads blev mesterskabet en blanding af bølgetoppe og -dale for den erfarne RS:X-surfer fra Aarhus. Nu venter VM i april, før OL til juli.

Af Sara Sulkjær |

Fantastiske og ret tunge dage på vandet. Årets europamesterskab i RS:X-klassen blev en blandet cocktail for Danmarks uden tvivl bedste kvindelige surfer, Lærke Buhl:

- Jeg er godt tilfreds med resultatet, og de gode dage viser, at der bare er en vej, og det er frem, skriver windsurferen på sin Facebookside.

Perfekt start

Den danske surfer fik ellers en flyvende mesterskabsstart, da hun ved stævnets første sejlads sikrede sig en fornem prik i det stærke felt. 

Herefter fulgte en række blandede sejladser fra Aarhus-surferen, der i sidste ende måtte rejse fra EM med en ottende plads og værdifulde erfaringer i bagagen, ikke mindst i samarbejdet med sin polske træner:

- Tusind tak til Maciek Kluszczyński for at være en super træner til EM, men ikke mindst for alt træningen op til de to måneder, vi har arbejdet sammen. Stærkt team work, understeger Lærke Buhl.

Kurs mod VM

Efter at have tilbragt vinterhalvåret i portugisiske Vilamoura, hvor EM ligeledes blev afviklet, har surferen nu sat kursen mod Cadiz, Spanien. 

Her venter klassens store verdensmesterskab i slutningen af april, inden årets altoverskyggende højdepunkt, OL i Tokyo, sejles til sommer.

content-loader
content-loader
content-loader