Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er høje forventninger til Anne-Marie Rindom frem mod OL i 2021. Foto: Sailing Energy
Kapsejlads
Lærke Buhl-Hansen får selv æren af den nationsplads, som hun tidligere sikrede Danmark i RS:X-klassen. Foto: Sailing Energy

Anne-Marie Rindom og Lærke Buhl udtaget til OL i 2021

Selvom udtagelsesstævnerne er aflyst, har DIF's bestyrelse valgt at udtage de to sejlere for at sikre dem arbejdsro frem mod sommerens lege næste år. Verdensmester Anne-Marie Rindom er blandt favoritterne i Laser Radial-klassen.

Af Sara Sulkjær |

I begyndelsen af marts - umiddelbart før coronakrisen - blev tre danske både udtaget til OL i Tokyo; 49’eren med Jonas Warrer og Jakob Precht, 49’erFX'eren med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard og sidst, men ikke mindst, Nacra 17-båden med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck ombord.

Nu føjes yderligere to stærke navne til det sejlerlandshold, der skal repræsentere Danmark ved OL i Tokyo 2021. DIF’s bestyrelse har således udtaget Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom og Lærke Buhl-Hansen, RS:X-windsurfer. Dermed er de to atleter sikret arbejdsro frem mod Tokyo 2021.

Rindom kan være med helt fremme

For verdensmester Anne-Marie Rindom er det det tredje OL i træk, der lurer om hjørnet:

- Det er dejligt, at min OL-udtagelse nu er på plads. Corona har jo gjort det hele lidt anderledes, men det ødelægger ikke min følelse af at være enormt glad for nu at være udtaget til OL i Tokyo, forklarer atleten i en pressemeddelelse.

Den erfarne Laser Radial-sejler vandt i Rio 2016 bronze, og spørgsmålet er, om den medalje nu skal skiftes ud med en medalje af endnu mere gylden karat.

- Man skal altid passe på med at sige, at man går efter guld – især i sejlsport – hvor der er så mange forskellige faktorer, der kan påvirke det endelige resultat. Men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at levere et godt resultat. Hvis alt klapper, så kan jeg godt være med helt fremme i Tokyo, understreger Anne-Marie Rindom.

Et stort cirkus

Også den 28-årige windsurfer Lærke Buhl-Hansen er klar til OL i Tokyo. Hun deltog ligeledes ved OL i 2016, hvor det i Rios bølger blev til en 15.plads.

- Jeg fik en del erfaring i Rio, som jeg tror bliver nyttig ved OL i Tokyo. OL er et stort ”cirkus” på mange måder, og det er helt fantastisk at være med til. Men der er også mange ting, der er anderledes ved et OL end andre stævner, og det, at jeg har prøvet det før, gør, at jeg forhåbentligt kan lave en endnu bedre placering i Tokyo, påpeger Buhl-Hansen.

Søren Simonsen, chef de mission for det danske OL-hold, glæder sig til at se Anne-Marie Rindom og Lærke Buhl-Hansen i aktion:

- Danmark har stolte og fantastiske OL-traditioner på vandet. Gang på gang lykkes det Dansk Sejlunion at stille en stærk gruppe atleter i forskellige bådklasser på et niveau, hvor de kan slå de allerbedste i verden. Det bliver også tilfældet ved de kommende olympiske lege næste år i Tokyo. Anne-Marie Rindom er en verdensklasse-sejler, som vi i den grad ser frem til at følge i Tokyo, og Lærke Buhl-Hansen har ved flere lejligheder vist, at hun tilhører verdenseliten. Vi håber på god vind for dem begge, understreger Simonsen. 

Endnu bedre træning

Også hos Team Danmarks direktør, Lone Hansen, er der begejstring over, at Lærke Buhl-Hansen og Anne-Marie Rindom er klar til OL i Tokyo.

- Det er to stærke navne, der skal kæmpe med Dannebrog på brystet som en del af det kommende hold til OL. Især Anne-Marie Rindom har markeret sig som en af verdens allerbedste sejlere i en bådklasse med meget højt internationalt niveau. Med udskydelsen af OL får de begge mulighed for at arbejde endnu bedre sammen med deres trænere og Team Danmarks eksperter, så de står skarpt til næste sommer, slutter Lone Hansen. 

Fakta: Anne-Marie Rindom
Sportsgren: Sejlsport, laser radial 
Født: 14. juni, 1991
Klub: Horsens Sejlklub 
Bedste resultat: VM-guld i 2015, og 2019. OL-bronze i 2016. Kåret til World Sailor of the Year af den international sejlsportsunion World Sailing i 2019. 
OL-deltagelse: 2016 i Rio, 2012 London

Fakta: Lærke Buhl-Hansen 
Sportsgren: Sejlsport, windsurfing, RS:X
Født: 30. marts 1992
Klub: Aarhus Sejlklub 
Bedste resultat: Nr. 14 ved VM 2018, nr. 15 ved OL 2016. 
OL-deltagelse: 2016 i Rio

content-loader
content-loader
content-loader