Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er som bekendt meget strøm i Lillebælt. Foto: Sivertsen/Sejlsportsligaen
Kapsejlads
Det talentfulde Borch-hold fra Roskilde tog andenplads. Gæstesejler og alderspræsident om bord, Henning Lambertsen, ses th.
Kapsejlads
Bandholm Eagles tog 3. plads i 1. division i Middelfart.
Kapsejlads
Kapsejlads

Hellerup vandt Sejlsportsliga-stævne i Lillebælt med mere strøm end vind

Middelfart Sejlerfestival løb af stablen i Kristi Himmelfartsdagene ved Kulturøen. Her leverede Sejlsportsligaen sejlads under svære forhold med meget strøm og svag vind. Hellerup Sejlklub slog det toptunede Borch Racing fra Roskilde, holdene var a point.

Af Troels Lykke |

Udover at det var sæsonstart og introduktion af nye hold i Sejlsportsligaen, var der kajakture, matchrace og 350 lokale skolebørn på vandet i de dage, festivalen varede.

Sejladserne var meget tætte, og det var første- og andenpladser, der afgjorde, hvem der kom øverst på podiet, forklarer PR-medarbejder for Sejlsportsligaen, Nynne Desirée Ammundsen.

Skolerne lagde ud

Ugen startede med 350 lokale skolebørn fra fem forskellige skoler, der skulle prøve at sejle matchrace.

Eventen var arrangeret af Match Racing Denmark, og selvom vejret ikke helt var med arrangementet, var det en kæmpe oplevelse for de unge - for flere af dem er det ikke sidste gang, de skal på vandet, og gerne i forbindelse med et Sejlsportsliga-stævne, som netop fulgte i kølvandet på skolearrangementet.

Her va forholdene i Lillebælt meget udsædvanlige, sejlerne blev udfordret fra torsdagens første start til de sidste sejladser om søndagen.

Strømmen var flere gange stærkere end vinden, og det gav udfordringer for såvel baneleder Peter Lübeck som for sejlerne. Det var særdeles attraktivt at være tilskuer, da banerne var lagt tæt på land og kun et stenkast fra gågaden.

Førstepladser afgjorde det til Hellerups fordel

På trods af forholdene endte sejladserne rigtig tæt. Det var i allersidste ende rene førstepladser, der afgjorde det tætte løb mellem matchrace-holdet Borch Racing fra Roskilde og Hellerup Highflyers efterfulgt af Bandholm Eagles på tredjepladsen.

Hellerup havde en enkelt førsteplads mere end Roskilde og løb dermed med sejren i 1. division.

Resultat 1. division

#1 Hellerup Highfliers (20 point)

#2 Team Roskilde (20 point)

#3 Bandholm Eagles (21 point)

Se resultaterne 

Andenpladser afgjorde det i 2. division

2. division var på alle måder mindst lige så spændende. Lørdag bød på seks sejladser for de fleste hold, men da vinden pludselig forsvandt, måtte sidste gruppe på vandet sejle ind efter kun én sejlads.

Selvsamme sejlere startede på vandet søndag, og fik derefter sejlet totalt ni sejladser ligesom de andre grupper.

Trods de svære forhold var det ungdommen, der tog teten, og sejlede lige op med et WOW-hold fra Aarhus. Her måtte det endelig resultat afgøres på flest andenpladser, da både første- og andenpladsen havde det samme antal førstepladser.

# Youngsters I (15 point)

# Team Salt – Aarhus WOW (15 point)

# WOW – KDY (16 point)

Vinder af 2. division stævnet Youngsters I med skipper Rasmus Lumbye fortæller, hvordan medstrømmen gjorde sejren ekstra svær:

- Vi havde en masse tætte sejladser, og der var spænding helt til sidste sejlads, så vi er rigtig glade for sejren. Det var specielt udfordrende at lave gode starter i den kraftige medstrøm, og vi måtte kæmpe hårdt for at komme tilbage i de sejladser, hvor vi kom dårligt fra start.

Se alle resultaterne her.

Flere hold end nogensinde

Det var et historisk startskud, der gik, da Sejlsportsligaen startede sæsonen i Middelfart med hele 21 hold på startlinjen. Udviklingen i Sejlsportsligaen har åbnet for flere wildcard (WC)-hold i 2. division, flere kvinder og endnu flere ungdomshold.

WC kan således være et udviklingshold, nye og nysgerrige hold, ungdomshold, blandede besætninger på tværs af klubber og kvindehold, som ikke har deres ’egen’ plads i 2. division.

Udviklingen er bestemt kærkommen og betyder, at efterspørgslen har ført til 21 hold i 2. division og ligeledes 21 hold i 2. division.

- Udviklingen går bestemt i den rigtige retning, og det er positivt, at flere og flere gerne vil prøve kræfter med Sejlsportsligaen, understreger Nynne Ammundsen.

content-loader
content-loader
content-loader