Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flere borgere har klaget over båden, der driver rundt på Horsens Fjord. Foto: Troels Lykke

Erhvervsministeriet: Skal sejlbåden i Horsens fjernes, må ejeren gøre det

Den delvist sunkne båd er ikke til fare for miljøet eller sejladsen. Derfor er det ejerens ansvar at fjerne båden, understreger ministeriet. TV 2 Øst har været i kontakt med ejeren, som lover at bjærge båden.

Af Sara Sulkjær |

En anderledes opgave har de seneste uger lagt på borgmester i Horsens, Peter Sørensens skrivebord.

I august kom det frem, at en delvist sunket sejlbåd drev rundt på kommunens fjord. Hvem der ejede båden, var uvist, ligesom der var i tvivl om, hvorvidt den udgjorde en trussel for havmiljøet og sejladsen omkring.

Udelukkende ejerens ansvar

Uvisheden fik borgmesteren til tasterne. I en mail til Erhvervsministeriet ønskede Sørensen at få klart svar på, hvorvidt sejlbåden af hensyn til omgivelserne burde fjernes.

En række ministerier, herunder Miljø- og Forsvarsministeriet, blev adspurgt, og svaret var klart: 

Vraget udgør ikke et problem for hverken sejlads, fiskeri, kyster eller havmiljøet. Hvis båden skal fjernes, er det derfor udelukkende op til ejeren. 

Det skriver mediet Søfart.dk.

Ejeren er fundet

Inden svaret dukkede op i borgmesterens indbakke, kom TV 2 Øst dog ministeriet i forkøbet. Nyhedskanalen lykkedes med at komme i kontakt med den egentlige ejer, der dog ikke ønsker at stå frem ved navn eller at kommentere sagen. 

At båden vil blive bjærget, 

- Jeg er glad for, at bådens ejer har tilkendegivet sig selv. Jeg er også glad for, at ejer vil fjerne båden, understreger Peter Sørensen overfor TV 2 Øst.

Kilde: Søfart

content-loader
content-loader
content-loader