Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
For to år siden solgte Rene Nielsen den danskbyggede træbåd fra 1952 med navnet 'C'est la Vie'. Havnen i Horsens kender navnet på den nuværende ejer af den forliste båd. Privatfoto

Forlist båd, der har drevet rundt i Horsens Fjord i månedsvis, var netop renoveret

Træbåden, der driver rundt i Horsens Fjord, og som ingen vil redde, lå for anker, men rev sig løs. Nu ligger den lige i overfladen.

Af Troels Lykke |

Den forliste båd, der har drevet rundt i Horsens Fjord i månedsvis, er blevet genstand for stor debat. Den har både været forbi Søfartsstyrelsen, Fiskeristyrelsen og Horsens Kommune - men også på Facebook diskuteres båden efter TV 2 Østjyllands omtale.

Nu står bådens tidligere ejer frem. Omtalen har nemlig resulteret i, at Rene Nielsen har modtaget adskillige henvendelser fra folk, der ved, at han har ejet båden, og som stadig tror, det er hans.

- Folk skriver, om jeg ikke skal tage at smutte ud og få bjærget det vrag. Jeg er træt af det. Jeg kan jo bare ignorere det, men så alligevel ikke. Det er irriterende, at det er mig, der fremstår som om, jeg har ansvaret for det, siger han til TV 2 Østjylland (se billeder).

Blev solgt for to år siden efter renovering

For det er ikke tilfældet. For to år siden solgte Rene Nielsen den danskbyggede træbåd fra 1952 med navnet 'C'est la Vie'.

- Det er et dybt sørgeligt syn, at den nu ligger og går til der i fjorden. Den båd er et dansk klenodie, siger han.

- Jeg totalrenoverede det skib for cirka tre år siden. Det er virkelig dybt sørgeligt.

Rene Nielsen fortæller, at han godt ved, hvem der ejer båden i dag, men at han ikke vil udstille manden.

Ankeret kunne ikke holde

Derudover ved han også, hvordan båden er endt som et forlist vrag i Horsens Fjord.

 - Ham, der har købt den af mig, havde haft den liggende på land i et år. Så har han sejlet den tilbage til Horsens, hvor han lagde den for anker og tog en gummibåd i land, siger han.

- Men så er den drevet, fordi ankeret ikke har fået fat. Så er den gået på grund og har lagt sig på siden.

Kilde: TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader