Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kvinderne er klar igen i Sundby. Foto: Frederik Sivertsen

Landets bedste kvindelige kølbådssejlere - de unge, de erfarne og andre - mødes i Sundby

I weekenden finder omkring 100 sejlere vej Sundby Sejlforening og dette års WOW Copenhagen Sailing Event. Det er en god blanding af meget erfarne sejlere samt helt unge og nye J/70-sejlere, der skal sejle i weekenden, hvilket arrangørerne er stolte over.

 

Af Troels Lykke |

Sundby Sejlforening er ved at være klar til at modtage gæsterne udefra - partnere, nysgerrige og frivillige - men også de mange kvindelige sejlere, der skal deltage i dette års WOW-event. Arrangementet måtte aflyses sidste år, men arrangørerne er nu klar igen – og der er lagt op til en god weekend i sejladserne tegn. 

Det fortæller Sejlsportsligaen.

18 kvindebesætninger med 4-5 personer ombord skal dyste om den store vandrepokal, der er skænket af en af de lokale helte, Quantum Sails. Virksomheden er et glimrende eksempel på alt det, der sker i Sundby Sejlforening.

100 kvinder er klar

Den lokale opbakning er stor, og ligeså er begejstringen for, at klubben netop afvikler et kvindeligt WOW-stævne.

- Vi er i Sundby Sejlforening stolte over endnu en gang at byde mere end 100 kvinder velkommen på Amager til en sjov og god oplevelse på vandet, fortæller medlem af Sundby Sejlforening og WOW-sejler, Josefine Boel Rasmussen. 

Stævnet arrangeres sammen med Sejlsportsligaen, der afholder stævner året rundt og netop har kåret Danmarks bedste klubhold.

- Vi er glade for samarbejdet med Sejlsportsligaen. Det giver kvinder og piger i alle aldre mulighed for at komme ud på vandet og give den maks gas, påpeger Boel Rasmussen.

Sidstnævnte bliver der rig mulighed for, da vejret ser lovende ud, og udsigten fra Det Maritime Ungdomshus i sig er spektakulær i sin helt egen form. 

Forskellige niveauer blandt sejlerne

Kvinderne, der kommer til Sundby, er vidt forskellige, hvilket er en af styrkerne bag netop dette stævne og konceptet WOW, der står for Women On Water:

- Det er skægt, at vi kan samle nogle af landets bedste kvindelige sejlere sammen med helt almindelige familiemødre og unge piger. Det betyder også, at er man interesseret i at sejle J/70 eller bare lære at sejle med andre kvinder, så er der rig mulighed for at høre mere i denne weekend i Sundby Sejlforening, understreger Sejlsportsligaen.

Gæster kan se frem til en kop kaffe og en god snak med frivillige til stævnet, der sejles  lørdag kl. 10.00-17.00 og søndag fra kl. 10.00-15.00, hvorefter der vil være præmieoverrækkelse. 

Følg med via SAP her og tjek Facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader