Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der sejles atter i J/70er i Sundby. Foto: Frederik Sivertsen

Sundby Woman on Water – netværk og kapsejlads for 18 kvindehold

Lørdag går starten i Sundby, hvor der er igen lagt op til en weekend i kvindernes tegn. 18 kvindehold fra ind- og udland deltager i konkurrencen, der meget vel kan blive hård. Både sidste års vinder WOW Hellerup, podiepladserne fra Sejlsportsligaen, #happymoms og Team Salt, stiller til start.

Af Troels Lykke |

Stævneværterne er klar. Der er lagt op til et stævne med gang i den, masser af timer på vandet og sjov på land.  

WOW-stævnet favner bredt, og der er plads til alle sejlere. Holdene repræsenterer unge som erfarne, der alle tager kampen op på vandet, når starten først går lørdag foran Det Maritime Ungdomshus.

Der er ingen krav til erfaring med sejlads og format for at være med, hvorfor der både kommer erfarne og mindre erfarne, som kan lærer af hinanden.

Netværk på vand

Èn ting er sejlads. WOW-deltagerne kommer i høj grad også for at netværke på land, fortæller Sejlsportsligaen til bådpressen.

Det Blå Danmark, som er en af stævnets partnere og vil blandt andet hjælpe med dette. De kommer med kaffe tuk-tuk til alle sejlerne og uddeler merchandise hen over en snak. Det Blå Danmark formidler information om uddannelse, jobs med mere til forældre, som WOW netop også er.

Anne Riisager, Det Blå Danmark, fortæller om samarbejdet med WOW:

- Som branche vil vi rigtig gerne give forældrene et indblik i de maritime uddannelsesmuligheder. Det får vi mulighed for ved at deltage i et arrangement som dette. Her kommer vi i selskab med en masse mødre, og vi håber at kunne åbne deres øjne for, at Det Blå Danmark kunne være en interessant mulighed, når de selv får lov til at møde vores unge ambassadører til WOW-stævnet.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Det Blå Danmark, så kom forbi lørdag den 28. september i Sundby Sejlforening mellem kl. 12-15.00, hvor der serveres lækker kaffe.

Hvad siger sejlerne?

Ét af de hold, som stiller til start, er Team Salt - de dygtige sejlere fra Aarhus, der udfordrede Youngsters 1 i Sejlsportsligaens sidste stævne for 2. division i år og tilmed vandt og tog førstepladsen til stævnet.

- Efter en tid med en masse aflyste stævner glæder vi os til at konkurrere mod andre klubber igen med en masse sejlads og små, gode infights, forklare holdet inden stævnet.

Til stævnet i Aarhus kan #happymoms fra KDY ligeledes på podiet. Et hold, der også kommer til Sundby.

CL-plads på højkant

Det hold, som klarer sig bedst til WOW-eventen i Sundby, vinder en plads til Women’s SAILING Champions League, som bliver afholdt i Cascais, Portugal d. 15. – 17. oktober 2021. 

Her kommer holdet til at sejle imod kvindehold fra hele verden. Et stort stævne, der trækker overskrifter i både ind-og udland, så der er bestemt noget at kæmpe for.

Der er ingen tvivl om, at der bliver kamp til stregen. Vil du se med, så kom til Sundby Sejlforening i weekenden d. 18.-19. september og se det hele på tætteste hold.

Vil du se, hvem der ellers stiller til start, så følg med via Facebook, hvor der er løbende holdpræsentation: www.facebook.com/WomenOnWater.WoW

content-loader
content-loader
content-loader