Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det har næppe været en behagelig oplevelse at blive påsejlet af denne kæmpe. Foto: YouTube

Fransk militærskib påsejler 10 meter lang sejlbåd

En polskflaget lystbåd stod fredag i vejen for den franske flådes flagskib. Trods en undvigemanøvre lykkedes det ikke at undgå en kollision. Ingen kom til skade under ulykken.

Af Sara Sulkjær |

Fredag morgen kort før klokken 7.30 opdager besætningen ombord på hangarskibet Charles de Gaulle en blot ti meter lang sejlbåd. En sejlbåd, der er på det franske flagskibs kurs. Men det er for sent. 

Trods manøvreforsøg på at undgå den faretruende kollision i den 25 knob stærke vind lykkes det ikke franskmændene at undvige den polskflagede lystbåd, der kort efter rammes af det 262 meter lange militærfartøj omkring 40 sømil fra Hyéres-øerne.

Kun skipperen ombord

Straks iværksættes en større aktion for at komme den polske besætning til undsætning. Det understreger den franske marine på sin hjemmeside

- Umiddelbart blev der truffet flere foranstaltninger for at redde eventuelle ofre ombord på sejlbåden: Der blev etableret radiokontakt med skipperen, og et assistancehold blev sendt fra Charles de Gaulle til sejlbåden, påpeger marinen.

Det viser sig hurtigt, at kun én person, som er sluppet for ulykken uden større mén, er ombord på sejlbåden. Heller ikke selve båden har taget nævneværdigt skade under kollisionen - mest markant er den knækkede mast, der hænger ud over rælingen.

Slæbes i havn

En slæbebåd sendes derfor mod ulykkesstedet, hvorfra en bugsering af den påsejlede lystsejler igangsættes kl. 11.00 lokal tid. En bugsering, der skal bringe sejleren til Hyéres, hvor de kommende reparationer kan udføres.

En teknisk undersøgelse skal nu fastlægge de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

Kilde: Maritime Prefecture Of The Channel And The Mediterranean

content-loader
content-loader
content-loader