Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Comanche tidligere på året, hvor den satte 24 timers verdensrekord, da den sejlede 618 sømil på et døgn.

Comanche fører Sydney - Hobart - dansker i kollision

Syv timer ind i sejladsen fører amerikanske Comanche med Volvo-skipper Ken Read. 500 sømil til Hobart, 8 sømil efter kommer Wild Oats. Peter Lang var i kollision i starten. Se tracking.

Af Troels Lykke |

100 fods Comanche fører. Båden er i år opgraderet, efter ændringer på vægt, rig og køl bl.a. fortalte amerikaneren Ken Read, skipper, før sejladsen startede i Sydney, tidlig dansk tid i morges.

Sådan var det også sidste år, hvor Wild Oats sejlede forbi den brede amerikaner.

Peter Lang i kollision

Peter Lang, OL-bronzevinderen fra 2012, sagde i aftes dansk tid, før han tog ud til startområdet på TP52eren Ragamuffin.

- Jeg er helt klar vi sejler ud om 2 timer. Vejret er helt okay for os de har skruet lidt ned for den igen så det helt fint, de har lovet 35 knobs vind, og ellers meget let vind men vi må se der er en front der ikke helt kan bestemme sig. Og vi går efter at vinde, siger Peter Lang.

Gast fra ARK 323 fortæller at de ramte TP52eren Ragamuffin (med Lang) da de forsøgte at undvige 100 fods båden Rambler, men Ragamuffin flyttede sig ikke, forklarer Faris Bin Aznan, der sejlede tilbage til Cruising Yacht Club of Australia og udgik af sejladsen på 628 sømil.

Flere andre både måtte udgå efter kollisioner i startområdet i Sydney, blandt de 109 tilmeldte både fra 28 nationer.

Comanche tog føring lige efter start. Den er hurtigst når der er vind, men når vinden dropper kommer den smalle Wild Oats med mere fart. Foto: Borlenghi/Rolex

Følg sejladsen her

Sympatiske Ken Read fortæller et minut ind i videoen om nye ændringer på Comanche:

 

content-loader
content-loader
content-loader