Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hos Walsteds Bådeværft på Thurø har man op til fem måneders leveringstid på elektronikken til bådene. Foto: Troels Lykke

Store forsinkelser på levering af visse modeller af kortplottere og VHFere - bestil nu til foråret

- Komponenter, chips og andet og forsinkelser på fragt gør, at der er forsinkelser på visse modeller af VHF og kortplottere, forklarer Erik Raabe fra Raymarine Danmark. Vi var hos Walsteds Bådeværft, hvor man også mærker forsinkelserne, forklarer elektriker Henrik Jørgensen.

Af Troels Lykke |

Hvis du gerne vil have en ny VHFer eller kortplotter skal du måske til at tjekke leveringstiden, for i de sidste mange måneder har der været store forsinkelser og med coronaens genkomst bliver denne periode forlænget, forklarer Erik Raabe fra Raymarine Denmark i Køge.

Man mangler nemlig komponenter, chips og andet i flere modeller.

- Og mange varer strander i en en omlastningshavn. Så der kan være seks-syv ugers leveringstid, så man skal bestille elektronik i god tid, helst nu, hvis man vil have det til foråret. Lige nu ser vi ikke lys for ende af tunnelen. Vi alle har problemet inde for bådeelektronik branchen,  og med flaskehalse i transporten. Vi må leve med under pandemien. Mange fabrikker ude i Asien og andre steder kører på halv kraft og nogle firmaer kan lukke helt ned. Det er det samme problemman ser i bilindustrien, forklarer Erik Raabe.

Det er ikke kun elektronikken, der kan være forsinkelser på, men også motorer, har vi erfaret på værftbesøg i denne måned i Europa.

Hos Walsteds Bådeværft på Thurø forklarer elektriker Henrik Jørgensen om elektronik-problemet i tirsdags i vores tv-interview, hvor han fortæller at der kan være op til fem måneders leveringstid på elektronisk udstyr:

content-loader
content-loader
content-loader