Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hos Walsteds Bådeværft på Thurø har man op til fem måneders leveringstid på elektronikken til bådene. Foto: Troels Lykke

Store forsinkelser på levering af visse modeller af kortplottere og VHF'ere

- Komponenter, chips og andet samt forsinkelser på fragt gør, at der er forsinkelser på visse modeller af VHF og kortplottere, forklarer Erik Raabe fra Raymarine Danmark. Vi var hos Walsteds Bådeværft, hvor elektriker Henrik Jørgensen ligeledes mærker forsinkelserne.

Af Troels Lykke |

Hvis du gerne vil have en ny VHF'er eller kortplotter, bør du tjekke leveringstiden. I de sidste mange måneder har der været store forsinkelser, og med coronaens genkomst bliver denne periode forlænget.

Man mangler nemlig komponenter, chips og andet i flere modeller, forklarer Erik Raabe fra Raymarine Denmark i Køge:

- Og mange varer strander i en omlastningshavn. Der kan være seks-syv ugers leveringstid, så man skal bestille elektronik i god tid, helst nu, hvis man vil have det til foråret. Lige nu ser vi ikke lys for enden af tunnelen.

- Vi har alle problemet indenfor både-elektronikbranchen og med flaskehalse i transporten, vi må leve med under pandemien. Mange fabrikker i Asien og andre steder kører på halv kraft, og nogle firmaer kan lukke helt ned. Det er det samme problem, vi ser i bilindustrien, forklarer Erik Raabe.

Elektriker forklarer

Det er ikke kun elektronikken, der kan være forsinkelser på. Også motorer er en mangelvare, har vi erfaret på værftsbesøg i denne måned i Europa.

Hos Walsteds Bådeværft på Thurø forklarede elektriker Henrik Jørgensen om problemet i tirsdags.

I Minbaad.dk's tv-interview gør han det klart, hvordan der kan være op til fem måneders leveringstid på elektronisk udstyr:

content-loader
content-loader
content-loader