Gå til hoved-indhold
Tur
Rekordmange danskere har i sommerferien lejet båd gennem Boatflex. Foto: Sara Sulkjær

Antallet af bådudlejninger steget med mere end 600 % under coronakrisen

Coronakrisen kommer til at give ekstra vind i sejlene og stor trafik i de danske havne. Antallet af udlejninger hos bådudlejningsplatformen, Boatflex, er nemlig eksploderet i forårsmånederne - særligt i maj, hvor 600 % flere end i fjor har booket en båd.

Af Sara Sulkjær |

Den danske bådudlejningsplatform Boatflex oplever under coronakrisen et sandt boom i antallet af danskere, der vil udleve drømmen om sommer på vandet. 

En drøm, der kan gøres til virkelighed gennem Boatflex, hvis koncept fungerer præcis som Airbnb - blot for både. Her kan interesserede bådejere udleje deres båd online til interesserede sejlere, som ikke selv har båd. 

- Alene i maj måned er stigningen på mere end 600 procent. Og efterspørgslen på både fortsætter her ind i juni måned, der kommer til at slå alle tiders rekorder, forklarer en glad Peter Bojesen, partner og direktør hos Boatflex, i en pressemeddelelse.

Store sejlbåde er populære

Boatflex har 26.000 brugere og 10.000 både tilknyttet. Ifølge direktøren er 90 procent af de aftaler, der indgås i forårsmånederne, bookinger for juli og august.

Bookinger, der normalt foregår meget senere, men som under cororonakrisen allerede foretages i de tidlige forårsmåneder.  

75 procent af sommerferien bookingerne er samtidig af store sejlbåde, hvor der er plads til hele familien. Derfor er håbet, at den danske sommer viser sig fra sin absolut bedste side, så danskerne i fremtiden får smag for livet og oplevelserne på vandet, blandt andet i familieferien.

- Vi tror på, at danskerne i fremtiden kommer til at rejse mindre. Så vi håber på, at endnu flere finder ud af, at det faktisk er ret nemt og smidigt at leje en båd. Selv på den bedste sommerdag i Danmark ligger 80-90 procent af bådene i havn. Det vil vi gerne gøre op med, fordi der er så mange oplevelser på havet, siger Peter Bojesen.

Han pointerer samtidig, at det er dyrt at eje og vedligeholde sin båd. For ejeren kan det derfor genere en ekstra indtægt for at udleje sin både. Det er der også langt flere, der gør i år, i forhold til sidste år.

Tallet for nye udlejningsbåde er steget med 250 procent i april og maj måned

Coronakrisen forstærker positiv udvikling i sejlklubber

Direktør for Dansk Sejlunion, Christian Lerche tror, at det nuværende boom i blandt andet udlejninger kan være starten på, at endnu flere i fremtiden kommer til at holde ferie på vandet i Danmark og derved også puste endnu mere liv i de danske havne og lokalmiljøer rundt i Danmark.

- Mange lystbådehavne er jo rigtig hyggelige rammer om en god familieferie, og den danske natur set fra havet med smukke kyster og fjorde kan man ikke undgå at blive betaget af, når man har oplevet det. Selvfølgelig er oplevelsen mest familievenlig, når vejret er godt, så vi håber på en god sommer i år, påpeger Lerche. 

Dansk Sejlunions medlemstal for 2019 er steget med 810 medlemmer fra 52.199 medlemmer i 2018 til 53.009 i 2019. Fremgangen på knap to procent afspejler både vækst i antallet af medlemsklubber, men også at sejlklubberne i det hele taget har fået flere medlemmer. 

- Udviklingen er positiv og glædelig, og jeg er sikker på, at muligheden for at dele bådene med andre via en platform som Boatflex vil forstærke udviklingen. Vi håber, at mange vil bruge tid på at lære at sejle, inden de kaster sig ud i alt for store udfordringer til søs. Det gør man bedst i en sejlklub, hvor både børn og voksne kan lære at sejle, understreger Christian Lerche.

Besøg Boatflex her.

content-loader
content-loader
content-loader