Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Båden kan sagtens være i vandet om vinteren, hvis du gør det rigtigt

Chefen for Pantaenius, Gert Toft, der her forklarer Minbaad.dk's læsere, hvad man særligt skal være opmærksom på, når båden er i vandet om vinteren. En varmeblæser er eksempelvis en brandfælde af de helt store.

Af Troels Lykke |

Pantaenius, der er helt i top, hvad angår antallet af bådforsikringskunder i Danmark, giver gode råd omkring dét at have sin båd liggende i vandet om vinteren.

Her er nogle af forsikringsselskabets råd:

1: Læg din båd i en A-havn. Nogle forsikringsselskaber dækker ikke, hvis båden er i en B-havn om vinteren. B-havne kan blive udfordret af is og store bølger, men anvendes i stedet fra 1. april til 15. november.

2: Sørg for dobbeltfortøjninger, der er friktion ved klydsene.

3: Tjek dine fortøjninger løbende.

4: Afmonter kaleche, rullefok og storsejl, der kan folde sig ud i en storm. Presenninger, der ikke er stærke nok, kan også blive udfordret.

5: Læg båden i et roligt hjørne af havnen, hvis det er muligt. Giv dine kontaktoplysninger til havnefogeden.

6: Tjek vandstanden på DMI

7: En frostsprængt motor kan give lækage, og båden kan synke. Frostsikr derfor din båd, også hvis du lige har været ude og sejle.

8: Frostsikr vandtanke, ferskvandspumper og vandhavner, som er forbundet til gennemføreringer. Frostskader viser sig oftest efter længere tids frost, så tilse særligt båden, når tøvejret kommer.

9: Luk for søvandsindtaget.

10: Sæt ikke en varmeblæser op, da den kan kortslutte og selvantænde - tænd den kun når du er der. Keramiske varmeblæsere er mere sikre.

content-loader
content-loader
content-loader