Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det kan være farligt at sejle ud af havnen på SUP-board, når der er fralandsvind. Arkivfoto: Troels Lykke

Mor og datter på SUP-boards trodsede advarsel og måtte hentes af Østjyllands Brandvæsen

Nu sker det igen. Det kunne have været gået helt galt for en mor og hendes teenagedatter søndag i Aarhus. En hård fralandsvind førte dem ud mod bugten, hvor de mistede kræfterne til selv at komme ind.

Af Troels Lykke |

Mor og datter måtte tilkalde hjælp i Aarhusbugten.

De blev heldigvis både set og hørt, og derfor kunne en sejlbåd samle den ene kvinde op, og den anden kvinde blev samlet op af Østjyllands Brandvæsen, der sejlede ud med en redningsbåd efter at være blevet tilkaldt.

Århus Stiftstidende har talt med Surf Agency, hvor kvinderne havde lejet deres boards.

- Vi havde cirka hundred gæster søndag, og alle fik at vide, at de på grund af vinden skulle blive inde i havnen - enten i kanalerne frem til Dokk1 eller i lystbådehavnen til træskibshavnen. Alle efterlevede den besked på nær de to kvinder, de besluttede på egen hånd at padle ud af havnen, siger Michael Allman, der er medejer af Surf Agency til Aarhus Stiftstidende.

Kunne have kostet menneskeliv

Alle der lejer SUP-boards hos Surf Agency skal igennem et mindre sikkerheds-kursus, hvilket de to engelsk-talende kvinder også deltog i.

Operationschef Ole Olsen fra Østjyllands Vagtcentral lagde søndag ikke skjul på, at det var en farlig mission de to kvinder var på.

- Det kunne sagtens have kostet et menneskeliv, hvis de var kommet længere ud. Og jeg synes, det er bekymrende, at man ikke er mere opmærksom på risikoen ved at sejle ud i så kraftigt blæsende et vejr, sagde han.

Kilde. Aarhus Stiftstidende

content-loader
content-loader
content-loader