Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Også på paddelboard skal man huske redningsvest. Foto: Troels Lykke

Paddleboardtur uden redningsvest gav bøde på 1500 kr.

Østjyllands Politi har også rykket patruljeringen ud på vandet. Fem måtte slippe en bøde på hver 1.500 kr.

Af Troels Lykke |

Fredag og lørdag var politiets maritime betjente på vandet omkring Aarhus.

Fredag standsede betjentene en del vandscootere, men alle fulgte det gældende regelsæt og kunne fremvise det påkrævede vandscooterbevis.

Lørdag kom der lidt mere gang i bødeblokken. Her måtte betjentene foretage sigtelser syv gange, fortæller Aarhus Stiftstidende.

Fem af gangene handlede om, at personerne havde glemt den lovpligtige redningsvest på deres paddleboard-tur, hvilket kostede en bøde på 1500 kroner til hver.

Herudover blev to førere af speedbåde standset og sigtet for at sejle for hurtigt tæt på kysten, fortæller den østjyske avis.

- Det handler rigtig meget om folks egen sikkerhed. Det er en vandsport, og man risikerer at drive til havs. Det har der været eksempler på, hvor redningshelikoptere- og både har været ude at hente folk ind igen, siger SUP-instruktør Anne Højlund til TV 2 Østjylland.

Det står der i loven

§ 1. Denne bekendtgørelse omfatter alle fartøjer, der ikke i henhold til andre regler er pålagt at medføre redningsveste.

Stk. 2. Ved fartøj forstås enhver indretning, såsom erhvervsfartøjer, både, joller, pramme, vandscootere, windsurfere m.m., der anvendes af personer på vandet, bortset fra skibes redningsbåde samt badeudstyr, der udelukkende anvendes i strandkanten.

§ 2. Alle fartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord.

Kilde: Retsinformation

content-loader
content-loader
content-loader