Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nye Hallberg-Rassy 400 får verdenspremiere på Skandinaviens største sejlbådsmesse Öppet Varv i Ellös på Orust den 27.-30. August 2021. PR-tegning
Kort Nyt

Ny Hallberg-Rassy 400 med større cockpit

Den nye Hallberg-Rassy 400 bliver med dobbelt rat, en moderne og effektiv skrogform og med dobbelt ror samt en let håndterbar rig. Samtidig er cockpittet blevet større, forklarer Hallberg Rassy i Sverige. Båden flyder til august.

 

Af Troels Lykke |

Interiøret i svenskeren byder på et valg mellem én eller to agterkabiner samt ét eller to toiletrum. Forkabinen kan endvidere bestilles i tre forskellige versioner.

Hallberg-Rassy 400, der kommer til at koste fra 3,95 mio. kroner med dansk moms, bliver med klassisk interiør i mahogni eller lys europæisk eg, som Hallberg-Rassy er kendt for.

Stort agter cockpit

Bevægelsesfriheden i cockpittet er stor takket være de to ratpiedestaler. Der bliver masser af plads til knapper og skærme, der er lette at se for rorsmanden.

Toppen af ​​cockpitkantene er bred nok til at give fleksibilitet til at sidde oven på rællingen, ligesom der er opbevaringsrum til overskydende tovværk, så cockpittet altid er rent og pænt.

Skødesystemet er placeret væk fra den kendte, faste Hallberg-Rassy vindskærm, og der bliver en foldbar badeplatform. Cockpittet er længere end på den hidtidige model, og pladsen på dækket er større end på Hallberg-Rassy 412.

Let at håndtere sejlplan

Riggen fra Seldén er moderne og nem at håndtere på Hallberg-Rassy 400'eren. Samtidig overlapper rullestorsejlet fra Elvstrøm Sails kun let, og der mulighed for selvslående fok.  

Også komfortudstyr med for- og hækpropeller med docking-funktion kan tilføjes.

Der er andre bekvemme muligheder såsom vaskemaskine, opvaskemaskine eller et ekstra køleskab og fryser. Klimaanlæg og watermaker er ligeledes muligt.

Hallberg-Rassy 400
Design: Germán Frers Naval Architecture & Engineering
CE-kategori: A - ubegrænset sejlads på havet
Skroglængde: 12,30 m 
Maks. længde : 13,06 m 
Vandlinjelængde: 11,74 m 
Bredde: 4,18 m
Dybgang, tom standardbåd: 1,92 m   
Deplacement, tom standardbåd: 11 tons
Køltype: Bly
Sejlareal, krydsstel, standardversion: 90,1 m²
Sejlareal med optimerede sejl: 96,6 m²
Højde over vandet uden Windex eller antenner: 19,75 m
Motor: Volvo Penta D2-60
Effekt: 44 kW / 60 hk
Maks. drejningsmoment: 169 Nm / 2000 omdr./min
Diesel: 400 liter
Ferskvand: 520 liter
Pris: Fra 3,95 mio. kroner inkl. moms

Mere info: www.hallberg-rassy.com/sv/batar/hallberg-rassy-400/

content-loader
content-loader
content-loader