Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Minbaad.dk testede Hallberg-Rassy 400 fornylig. Foto: Troels Lykke

For 21. år i træk er drømmebåden i Tyskland en Hallberg-Rassy

Europas største sejlermagasin, Yacht fra Tyskland, har for 21. gang siden 1998 gennemført en grundig markedsundersøgelse. Hallberg-Rassy stikker helt af, mens X-Yachts næsten er på en delt andenplads med kollegaerne Sirius og Swan.

Af Troels Lykke |

Hallberg-Rassy øger sit forspring yderligere, når det kommer til drømmebåden i alle kategorier. Det ses tydeligt, efter at Europas største sejlermagasin, Yacht fra Tyskland, for 21. gang siden 1998 gennemfører en grundig markedsundersøgelse.

I den seneste undersøgelse, som blev foretaget i efteråret 2021, svarede hele 2.495 læsere på uddybende spørgsmål om bådmarkedet. Her stod det klart, at drømmebåden i alle kategorier for 21. år i træk er en Hallberg-Rassy.

Forspringet til andenpladsen, Sirius er overvældende og er steget markant siden sidste undersøgelse, fra 16,4 % til nu 20,3 % i Hallberg-Rassys favør. Den anden Sirius på listen når samtidig blot 5,3 %, Swan har 5,1 %, mens X-Yachts er på en fjerdeplads med 5,0 %.

Fire gange så mange som nummer to

Det er særligt afstanden til andenpladsen, der er steget med 10,8 procentpoint til nu hele 15 procentpoints forspring siden seneste undersøgelse, som det svenske værft bider mærke i:

- Med andre ord, næsten fire gange så mange sejlere drømmer om en Hallberg-Rassy sammenlignet med den anden på listen, fortæller direktør i Hallberg-Rassy, Magnus Rassy, i en pressemeddelelse.

Når man spørger specifikt til drømmebåden i cruising er føringen endnu mere markant: Hele 29,6 % peger på Hallberg-Rassy mod kun 8 % til nummer to på listen, fremgår det af Hallberg-Rassys hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader