Gå til hoved-indhold
Tur
Tur

Familien Dahl-Olsens langtursbåd gik op i flammer - her er deres afskedsvideo med sejlereventyret

For to måneder siden kunne Karina, Torben og parrets to børn se sejlerdrømmen brænde op i en flot ankerbugt i Costa Rica. I en ny video deler familien optagelser fra før og under branden - men selvom ulykken er kommet på afstand, savner familiens deres personlige ejendele, fortæller Karina Dahl-Olsen til Minbaad.dk.

Af Sara Sulkjær |

En tåre eller to triller ned ad Karina Dahl-Olsens kind. I redigeringsprogrammet på computeren foran hende afløses videoklip af fiskeri i azurblåt hav af kraftige flammer, der lyser op i en ellers mørk ankerbugt.

Det er ikke en tilfældig båd, der skimtes i flammehavet. Det er Evy.

Båden, der har bragt Karina, hendes mand Torben og deres børn Isabella og Sebastian på elleve og ni år hele vejen fra Danmark til Costa Rica. Og båden, der det seneste år er blevet familiens hjem. Deres base.

Personligt filttæppe forsvundet for altid

Det er ikke kun båden og den fem år lange sejlerdrøm, der ædes af flammerne. Også størstedelen af familiens personlige ejendele begraves på havdybets bund. 

Filttæppet, som Karina i sin tid har syet af børnenes spisesmække. Baby-sengetøj og andre børnemotiver. De øreringe af lavasten, som Isabella fik lavet på Lanzarote. Torbens håndbyggede ukulele. Smykkerne, som Karina har arvet fra sin mor, og juletræs-vedhænget af Karinas afdøde mor og mormor.

Alt sammen er forsvundet - og sammen med dem også de mange praktiske og nødvendige ejendele, der kræves, førend et hjem kan fungere:

- Bare dét at købe en kaffemaskine var stort, men også mærkeligt, for hold op hvor savner man “sine ting”. De der særlige ting med særlige minder tilknyttet, understreger Karina Dahl-Olsen overfor Minbaad.dk et par måneder efter branden, der på to minutter forvandlede familiens liv markant.

Fortsætter i skolebus

Selvom sejlerdrømmen er druknet, har familien ikke givet op. Investeringen i en ny langtursbåd var umulig, men en 40 fod lang international skolebus fra år 2007 er i stedet blevet ny base for familiens eventyr:

- Vi har fået det hele lidt på afstand. Dét at have et nyt projekt hjælper os til at se fremad og have noget at glæde os til. Det er ikke at sejle til Fransk Polynesien og Japan, men noget helt andet, og det kan også noget, mener Karina Dahl-Olsen.

Efter bådbranden i starten af august opholder familien sig i øjeblikket i amerikanske Texas, hvorfra de planlægger at bevæge sig mod nord i den nyindkøbte skolebus.

Her venter Canada og Alaskas smukke og unikke natur. Snemænd, fiskeri, bål og hygge omkring bussens brændeovn med varm kakao i hænderne bliver en fast bestanddel af hverdagen for familien, der nyder at drage på opdagelse sammen - også selvom det nu bliver med fast grund under fødderne:

- Vi elsker at rejse, som vi gjorde med båden, med vores hjem på ryggen... Men vi har brug for det hjem, kan vi mærke, brug for at have den der trygge base, så vi glæder os til, at bussen er færdig, påpeger Karina Dahl-Olsen forvetningsfuldt.

Se den sidste video fra familiens sejlereventyr øverst i artiklen.

content-loader
content-loader
content-loader