Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
11 besætninger var til start i Aarhus. Foto: Peter Brøgger

Suveræne Mogens Just og Bo Jarvig jyske mestre i Wayfarer - Black Diamond jubler over prik

Dommerbåden havde klapsalver til Black Diamond-besætningen, der i sidste sejlads ved JM i Aarhus tog en sejr og den samlede sjetteplads ved stævnet. Suverænt i spidsen var Just og Jarvig, mens Bjarne Lindquist og Jan Nielsen tog andenpladsen.

Af Sara Sulkjær |

Med udsigten til fem sekundmeter fra øst fandt Wayfarer-sejlerne deres letvejrs-opsætning frem på førstedagen ved klassens jyske mesterskab i Aarhus.

Vindguden Aiolos skulle dog af med luft, så dagens middelvind endte med at ramme de otte sekundmeter. Samtidig blev sejlerne udfordret af pæne bølger, hvilket blev en fordel for de tunge drenge.

Tæt på kæntring

Fire sejladser nåede sejlerne denne lørdag - og dét med en rimelig stabil vind fra øst. I front var Mogens Just og Bo Jarvig, mens Bjarne Lindquist og Jan Nielsen overnattede på andenpladsen.

- Der var tætte kampe og tæt på kæntring af 11054, som lige blev reddet, inden de lå i bølgen blå, forklarer Black Diamond-besætningen med Stephan Nandrup og Karin Lindquist i en pressemeddelelse.

Søndagen bød på lidt mindre vind, 4-5 m/s for de 11 joller, ligesom bølgerne var skrumpet. Korrekt bølgeteknik og at holde båden plan var derfor et must i de fire sejladser, der takket være det lette vejr var optimale for de knap så tunge deltagere.

Der var aldrig tvivl om første- og andenpladsen, men på resten af banen kunne der til gengæld spottes tætte kampe mellem deltagerne. Kampe, der en sjælden gang udmøntede sig i en prik til de øvrige besætninger:

- Fra Black Diamond blev der jublet, da de fik en førsteplads i sidste sejlads 100 meter foran Mogens Just, selv fra dommerbåden var der klapsalver, tilføjer Karin Lindquist og Stefan Nandrup.

Banen rykket for tilskuerne

Fra land havde tilskuerne mulighed for at vise deres opbakning. Med ønsker fra Wayfarer-klassen var banen lagt tættere på land end de forrige år, således at tilskuere havde mulighed for at følge med.

- Tak til Dommer Jørgen Thulstrup og mandskab for perfekte baner, der var ingen omstarter igennem hele weekenden og ingen protester, understreger Karin Lindquist og Stefan Nandrup.

Samtidig kunne deltagerne efter nyde en moleøl og pølser på land, ligesom den helt store festmiddag lørdag aften ventede i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Resultater
1: Mogens Just og Bo Jarvig fra Sejlklubben, Ebeltoft Vig og Kaløvig Bådelaug. 9 point

2: Bjarne Lindquist og Jan Nielsen, Ho Bugt Sejlklub. 19 point

3: Jens Peter Riber og Hans Henrik Riber, Ho Bugt Sejlklub. 32 point

content-loader
content-loader
content-loader