Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Glade sejlere på Zoom8-lejr i det nordlige Spanien

Otte Zoom8-sejlere, fra 13 til 17 år, fra Kaløvig, Aalborg, Birkerød, Furesøen, Thurø, Greve Strand og Hobro fløj til Palamos, hvor de i seks dage fik træning af Bo Jarvig, der havde otte Zoom8-joller og en RIB-jolle efter sin bil. Turen tog to en halv dag. Se video fra træningen.

Af Troels Lykke |

Den afholdte og energiske Zoom8-træner Bo Jarvig fra Kaløvig Bådelaug, kørte over to en halv dag til Spanien med klubbens RIB med otte joller læsset om bord. Farten var kun 80 km/timen.

Træneren blev stoppet af det tyske politi, der efter halvanden time lod den jyske træner køre videre uden han og hustruen fik en bøde.

- Det er lovligt med alle de joller efter sig, siger Bo Jarvig til minbaad.dk.

Deltager-krise i klassen

Om Zoom8-klassen i år lyder det lidt skeptisk om klassen, der er i lidt i deltager-krise.

Der er fuld knald på Zoom8 klassen i forberedelserne til EM i Påsken, som sejles i Stein-hooder Meer nær Hannover. Desværre er der stor usikkerhed om stævnet bliver afholdt i år grundet mangel på deltagere, dette skyldes dels at de danske sejlere mangler og de øvrige lande er fryser når de gå ud for døren i deres hjemland.

Og russerne må ikke sejle med mere.

- Rusland må ikke lege med os andre da de jo ikke kan opføre sig ordentligt. Så Zoom8 klassen befinder sig i en mindre krise med aflysninger til følge. Men der arbejdes hård på at rejse klassen tilbage på sporet., siger Jarvig.

Dansk værft skal bygge Zoom8-joller

Blandt andet er der indgået en aftale med et dansk værft, som i fremtiden skal bygge nye Zoom8 joller og producere reservedele. Derudover har IZCA overtaget 51 procent af rettighederne til Zoom8 jollen.
Og Kaløvig samt YF har i et samarbejde udlånt 5 joller til Sejlklubben på Stein-hooder Meer så Tyskland også kan få smag for sejlads i Zoom8. Et sted hvor også VM afholdes i forbindelse med Warnemünde Woche. Så der er to internationale Zoom8 stævner i Tyskland i år, forklarer Bo Jarvig.

Zoom8-klassen

content-loader
content-loader
content-loader