Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Er du kvinde. Så sæt kryds i kalenderen 18.-19.9 2021 for der sejles i Sundby. Foto: Frederik Sivertsen/sejlsportsligaen

WOW er klar – kvinderne stormer frem

Sejlerne er sultne som aldrig før, og det er stævnearrangørerne i særdeleshed også. Sundby Sejlforening holder atter kvinderens WOW Copenhagen Sailing Event midt i september. Det sker med lige så stor tilslutning som tidligere.

Af Troels Lykke |

Sundby Sejlforening gør traditionen tro klar til at afvikle det årlige WOW-event i september, hvor kvinder fra ind- og udland mødes for at sejle og socialisere.

Det er tredje år, at WOW afholdes i samarbejde med Sundby Sejlforening og Sejlsportsligaen. Lokationen er ’Det Maritime Ungdomshus’, der med sin unikke lokation danner de perfekte rammer for stævnet, fortæller pr-medarbejder Nynne Desirée Ammundsen til Minbaad.dk:

- Det har været et pudsigt år, men det lysner, og derfor skal der nu også åbnes for tilmeldingerne. Med andre ord, der skal være noget at se frem til, understreger Ammundsen.

Flere kvindelige sejlere afspejler sig

Og se frem til stævnet gør netop arrangørerne fra Sundby Sejlforening:

- Sundby Sejlforening er stolte over at kunne byde velkommen til dette års WOW-stævne. Det betyder meget for os at være med i denne del af sejlsporten, der har fokus på at få flere kvinder på vandet. Det kan konkret aflæses i tallene fra Dansk Sejlunion. 2020 viser en stigning af kvindelige medlemmer i de danske sejlklubber. Dette skyldes blandt andet det store stykke arbejde, der bliver lagt i WOW, fortæller Jesper Lorents fra Sundby.

WOW som koncept og som stævne er vokset støt, og efterspørgslen betyder, at der vil der være op til 21 hold med over 100 kvinder, der gæster stævnet og dyster om den store WOW-pokal. Sidste WOW-vinder fra Hellerup Sejlklub (HS WILD) forventes at skulle forsvare deres titel.

Corona følger med

Sejladskonceptet ved stævnet er ikke ændret, og vil løbe af stablen som man kender det fra tidligere stævner og som format i Sejlsportsligaen. Korte, intense og hurtige sejladser og kvalitetstid på land.

Der har tidligere været udenlandske gæster fra Portugal og Sverige. Sejlere, som arrangørerne også i år håber at se til start, hvis forholdene tillader det. Selvom smittetallet går den rigtige vej, og forsamlingsforbuddet begynder at blive lempet, vil corona stadig følge med.

Det betyder, at det i første omgang kun er tilmeldingen, der er åbnet, således at holdene kan booke deres plads. Forplejning kommer på et senere tidspunkt i forhold til opdaterede retningslinjer.

Kvinderne stormer frem

Stævnet i Sundby er vokset støt siden starten for tre år siden, hvor målet var 18 hold. Dengang blev billetterne revet væk.

Flere hold på startlisten samt teams fra nye klubber og nye land har lagt vejen forbi. Niveauet har været til alles fordel, og alle kan være med.

- Sidstnævnte vil igen være hovedlinjerne, når stævnet sejles til september. Alle er inviteret, og arrangøren håber, at der vil være rift om pladserne, som der plejer, påpeger Nynne Ammundsen.

Tilmelding dig her: sejlsport.nemtilmeld.dk/45/

content-loader
content-loader
content-loader