Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kronprins Frederik lykønsker den australske stjernesejler Tom Slingsby. Foto: Richard Pinto for SailGP
Kapsejlads
Frederik, Crown Prince of Denmark, joins the Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL as a sixth sailor prior to the final day's racing of the ROCKWOOL Denmark SailGP, Event 4, Season 2 in Aarhus, Denmark 21 August 2021. Photo: Ricardo Pinto for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads
Peter Wibroe fra det danske Rockwool-hold tager med Kronpinsen på vandet. Foto: Richard Pinto for SailGP

Kronprinsen overrakte præmie til den australske vinder Tom Slingsby efter SailGP-sejr

Kronprins Frederik var lørdag ude at sejle med det danske SailGP-hold i forbindelse med ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus. Efter den afgørende finalesejlads var Kronprinsen den første til at lykønske australierne på vandet. Se galleri. Sehested tog 6. plads.

Af Troels Lykke |

Megastjerner har været i Aarhus til et gigantisk event med 300 frivillige og et set-up, der har skib til 100 containere til de otte hold samt rib-både, bøjer og meget, meget andet.

Aarhus Kommune smed 4 mio. kroner i stævnet, der ifølge minbaad.dks topkilder i PR-miljøet oplyser at en event som i Aarhus typisk har et budget på mellem 2,5 og 5 mio. dollars, hvor SailGP med Larry Ellison fra Oracle som bagmand, betaler gildet.

Slingsby løb med sejren

Den australske OL-guldvinder fra London i 2012 i Laser-jolle, Tom Slingsby, tog sejr på letvejrsdag lørdag i Aarhus.

- Vi fik en god start og havde styr på det hele vejen rundt i finalen (mod England og Japan, red.). Vi så godt at Ben Ainslie (England, red.) råbte og var irriteret over han fik en straf mod Japan. Vi smilede lidt af det og jeg har også talt med Ben efter sejladsen. Det er altid en stor ære at slå Ben, han er den største sejler gennem tiderne, en legende, forklarer Tom Slingsby om sejren i dag i Aarhus, hvor Nicolai Sehested tog en samlet 6. plads.

Slingsby: Vi er blevet bedre i let vind

- Vi er blevet bedre i den lette vind, men stadig mangler vi noget op til japanerne (med Nathan Outteridge, red.), siger Slingsby, der nu med sit australske hold fører SailGP-serien samlet.

Næste SailGP-stævne er i St. Tropez i Sydfrankrig 11. og 12. september.

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader