Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

OL-guldvinder i Laser-jolle Tom Slingsby skal styre American Magic i America's Cup

Tom Slingsby har tidligere vundet America's Cup for Oracle Team USA, men nu er han den førende rorsmand i SailGP, den regattaserie, der er tættest på America's Cup, hvad angår fart og teknologi.

Af Troels Lykke |

Det amerikanske projekt ledet af Terry Hutchinson, har lavet et scoop, da de har sikret sig Slingsby som en del af rorsmandsteamet..

Slingsby har OL-guld i Laser fra 2012 og er verdensmester i flere klasser, blandt andet Moth, hvor mange America's Cup-sejlere rekrutteres fra. I SailGP-serien, som foregår i en enkelttype 50 fods katamaran, der bruges som forberedelse til det 35. America's Cup-løb på Bermuda, har Slingsby været førende, hvilket gør ham til den mest eftertragtede holdkammerat på et America's Cup-hold.

Årets sejler

- Jeg er ekstremt spændt på at vende tilbage til America's Cup-arenaen, siger Slingsby, - AC75-bådene er utroligt spændende både, og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe vores hold i deres søgen efter at bringe trofæet tilbage til USA og New York Yacht Club. Vi har talenter i verdensklasse ombord på båden og på land, og det er jeg stolt og glad for at være en del af. I 2021 blev Slingsby kåret til Rolex World Sailor of the Year af Det Internationale Sejlerforbund.

Startet af en milliardær

New York Yacht Club American Magic blev dannet i 2018 af milliardærerne Hap Fauth, Roger Penske og Doug DeVos med det formål at vinde det ældste trofæ i international sport. Holdet deltog i den 36. America's Cup i Auckland, New Zealand.


"Mennesker er den mest værdifulde ressource til enhver America's Cup-udfordring, og vi er glade for at have Tom på vores hold," sagde Terry Hutchinson, skipper og præsident for NYYC American Magic.

- Som tidligere vinder af America's Cup ved Tom, hvad der skal til for at bestige det bjerg. Han har vist en utrolig evne til at få bådene op på folien, og hans dygtighed og erfaring vil være en kæmpe ressource for American Magic fremover. At have Tom og Paul Goodison, begge OL-guldvindere og verdensmestre, som fører vores AC75, giver os en konkurrencefordel, siger Hap Fauth.

- De to er hårde konkurrenter, som vinder på højeste niveau. Kombineret med resten af ​​verdensklasseholdet giver det os en unik position.

Starter senere på sommeren

Slingsby slutter sig til holdet senere på sommeren i Pensacola, Fla., når NYYC American Magic etablerer sin træningsbase og begynder arbejdet hen imod den 37. America's Cup.

American Magic skal slå hold fra Storbritannien, Italien og Schweiz for at udfordre den forsvarende mester New Zealand. Dette vil finde sted i Barcelona i oktober 2024.

content-loader
content-loader
content-loader