Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Katrine Schmidt og Esther Houborg fandt farten i 29eren. Foto: Sander van der Borch / Lloyd Images / Oman Sail

Medaljerne glipper for de danske talenter ved U-VM i Oman

Flere af de danske besætninger havde en reel medaljechance, men må alligevel rejse fra mesterskabet uden metal om halsen. Bedste danskere blev Katrine Schmidt og Esther Houborg, der tog en fjerdeplads i pigernes 29er-felt.

Af Sara Sulkjær |

Seks talenter. Seks forskellige drømme - men ingen medaljer. Det blev status for de danske ungdomssejlere, der i sidste uge havde sat kursen mod varme Oman og årets verdensmesterskab for U19-sejlere:

- Nogle tog herned med håb om medaljer - og med god grund. Det blev det desværre ikke til, men vi tager alle noget med os hjem: Gode oplevelser, spændende sejlads, gode refleksioner, noget vi skal arbejde videre med, fortæller talentudvikler i Dansk Sejlunion, Jan Christiansen, på Facebook.

Tæt på medaljedrømmen

En drøm om medaljer havde 29er-sejlerne Katrine Schmidt og Esther Houborg. En drøm, der meget vel kunne være blevet til virkelighed.

De to unge talenter lå under stort set hele stævnet lunt i feltet på den samlede fjerdeplads, men dén placering er ikke nok til at udløse en eftertragtet podieplads:

- Vi havde selvfølgelig altid håbet på et stykke metal, men vi endte på en fjerdeplads. Det var en tæt kamp, og det var egentlig mere, end vi turde håbe på, fortæller Katrine Schmidt i et interview.

Sejlads mod de bedste

Et stykke fra medaljeskamlen er begejstringen for selve stævnet og de nye oplevelser, der er fulgt i kølvandet, med til at fremtvinge store smil:

- Det har været rigtig sjovt at prøve kræfter mod nogle af verdens bedste sejlere, og det har været megafedt at lære en masse nye ansigter at kende, påpeger Annelie Friis Jensen. 

Sammen med Frederik Langholm Bjørner Jensen dystede Friis Jensen i ILCA6-klassen, tidligere kendt som Laser Radial. Her kunne Frederik Bjørner rejse mod Danmark med en 36. plads i bagagen, mens Annelie Friis sikrede sig en samlet 27. plads blandt pigerne.

Danskerne i Oman

29er - piger:
4: Katrine Schmidt og Esther Houborg

29er - drenge:
7: Jens-Christian Dehn Toftehøj og Carl Emil Sloth

ILCA6 - piger:
27: Annelie Friis Jensen

ILCA6 - drenge:
36: Frederik Langholm Bjørner Jensen

Se resultaterne fra VM-stævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader