Gå til hoved-indhold
Johanne og Katrine Schmidt fra Kaløvig havde en god første dag i kinesiske Sanya. Foto: Sailing EnergyKapsejlads
Johanne og Katrine Schmidt fra Kaløvig havde en god første dag i kinesiske Sanya. Foto: Sailing Energy

Danske 29er-piger på fjerdepladsen ved U-VM i Kina

Det danske teams yngste sejler, den blot 13-årige Katrine Schmidt, stod sammen med storesøster Johanne for dagens flotteste serie. 29er-drenge er 5'er.

Af Sara Sulkjær |

Det første startskud lød i dag, mandag, ved årets verdensmesterskab for ungdomssejlere, hvor 60 nationer er repræsenteret. 

I 6-10 knobs vind viste særligt de danske 29er-sejlere det Dannebrog frem. I pigernes klasse, hvor 20 både er til start, ligger søskendeparret Johanne og Katrine Schmidt på en flot fjerdeplads efter dagens sejlads efter en stabil 3-4-3-serie. 

Á point med tredjepladsen 

Med seks nettopoint på kontoen ligger pigerne hermed á point med stævnets franske tredjeplads. Blot fire point er der til de italienske sejlere i front, der har sejlet helt suverænt og har indkasseret rene førstepladser i dagens tre sejladser. 

Også de danske 29er-drenge Frederik Bruun og Mads Fuglbjerg har gjort det godt i Kina og ligger samlet 5'er i feltet, der består af 30 både. 

Efter en ærgerlig 18. plads i første sejlads lykkedes det Aarhus-sejlerne at krydse stregen som nummer ni i anden sejlads, mens det i dagens sidste blev til en flot andenplads. 

Til glæde for drengene kan den første sejlads trækkes fra i det samlede regnskab. Dermed har danskerne fem point til podiet og ni point til de førende norske sejlere, der gik på land med en to førstepladser og en tredjeplads.

Danmark på 18. plads

I de øvrige klasser blev det en noget mere blandet start for danskerne. Bedst ligger Michala Norsell i Laser Radial, som med sin 23. plads ud af 40 startende nærmer sig den bedste halvdel af feltet. 

Dagens resultater betyder samtidig, at Danmark indtager en samlet 18. plads i nationskonkurrencen. I front ligger først Israel og herefter Italien og USA.

Få overblikket over de danske sejlere ved U-VM: 

29er piger: 

4: Johanne og Katrine Schmidt (20 startende)

29er drenge: 

5: Frederik Bruun og Mads Fuglbjerg (30 startende)

Nacra 15: 

13: Emil Kjær og William Johannesen (18 startende)

Laser Radial drenge: 

43: Johan Schubert (51 startende)

Laser Radial pige: 

23: Michala Norsell (40 startende)

RS:X drenge: 

26: Emil Lund (26 startende)

Se hele resultatlisten her og tjek cool video fra dagens sejladser herunder:  

 

content-loader
content-loader
content-loader