Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
21/02/21 - Auckland (NZL) 36th America’s Cup presented by Prada PRADA Cup 2021 - Final Day 4 Luna Rossa Prada Pirelli Team

Luna Rossa vinder udfordrer-serien Prada Cup 7-1 og er klar til America's Cup-finalen

Mumm Champagne-flaskerne sprang efter Luna Rossa Prada Pirelli foilede to sejre hjem i let mellemluft i Prada Cup-finalen, som slet ikke er INEOS TEAM UK livret. Første match i den 36. America’s Cup sejler italienerne 6. marts mod Team New Zealand.

 

Af Troels Lykke |

Farten blev afgørende søndag i Auckland, hvor briternes båd, Rita, ikke var hurtig nok.

Noget den britiske skipper Ben Ainslie var helt klar over før starten søndag, hvor Luna Rossa vandt begge sejladser og nu er klar til at møde Team New Zealand, den 6. marts i det 36. America's Cup, verdens ældste sportspokal.

I dag sejlede Luna Rossa forbi deres rivaler med bedre fart og de øgede gennem sejladsen og vandet første sejlads med et minut og 45 sekunder foran til en 6-1 føring.

Og trods en straf i anden sejlads fandt 41-årige Spithill og Luna Rossa og medstyrmand Francesco Bruni et andet gear, da Luna Rossa kørte til en overbevisende sejr med 56 sekunder for at afslutte serien.

Spithill vandt America's Cup i 2010

Spithill, 41, var også skipper og rorsmand for for BMW Oracle Racing, da det amerikanske hold vandt America's Cup i 2010.

Han forsvarede det to gange, begge gange mod Team New Zealand, først med succes i San Francisco og derefter uden held i Americas Cup 2017 i Bermuda.

Ben Ainslie ønsker Luna Rossa tillykke

Sir Ben Ainslie, INEOS TEAM UK Skipper lykønskede sine modstandere.

- Godt gået af Luna Rossa og godt gået for Italien. Det er en stort i Italien at komme ind i America's Cup igen. Så tillykke til holdet, til Jimmy og Checco og alle drengene, de sejlede glimrende og fortjener at tage finalen. Hatten af for dem, vi er naturligvis skuffede over, at vi ikke kom igennem til finalen i America's Cup, men vi tilbage til tegnebrættet og se, hvad vi kan gøre, siger Ainslie til America's Cup-siden.

Se ultra kort tv-reportage fra Auckland, hvor champagnen flød hos italienerne.

Her følger du sejladsen:
Se mere live og replay her: americascup.comFacebook og YouTube.

content-loader
content-loader
content-loader