Gå til hoved-indhold
Havne
Rungsted Havn moderniseres og udvides. Byggeri starter i 2023. Illustration: Hasløv & Kjærsgaard
Havne
Havne

Rungsted Havn udvider og får 200 nye bådpladser, havbad, udspringstårn og meget mere

Havnen står overfor en ambitiøs udvidelse til 179,3 millioner kroner, som skal gennemføres over de næste fire til syv år. Forventningen er, at den første spade stikkes i jorden i 2023. Projektet skal stå færdigt i 2026.

Af Troels Lykke |

Aftalen om udvidelse af Rungsted Havn vil resultere i en bedre havn for både sejlere og besøgende, fortæller Jørgen Thorsell, formand for Rungsted Havns bestyrelse:

- Havnen bliver både større og bedre for sejlerne, giver bedre trafikforhold, er fyldt med nye funktioner til byens borgere og giver masser af nye muligheder for at nyde vandet og udsigten. Havnen bliver en attraktiv oase for alle. Vi skaber også en helt ny eventplads, hvor vi kan samles til store sejlstævner, havnefest og andre kulturelle aktiviteter, siger han i en pressemeddelelse fra Hørsholm Kommune

Flere bådpladser skal afhjælpe ventelister

Udvidelsen betyder samtidig, at den nuværende havn med cirka 750 pladser udbygges med omkring 200 nye bådpladser og flere gæstepladser. Det skriver Sjællandske Nyheder, sn.dk.

Tilkomsten af flere bådpladser vækker glæde hos Anders Myralf, der er formand for Kongelig Dansk Yacht Klub, der blandt andet holder til i Rungsted Havn.

- Vi støtter op om den aftale, der er indgået. Som klub i havnen er vi glade for, at der kommer flere både i havnen og mere aktivitet på vandet. Det er positivt, at flere mennesker får mulighed for at dyrke vores sport frem for at stå på en venteliste. Vi dyrker en fantastisk sport ude i naturen, og det er altid dejligt, at flere kan være med, siger han.

Af udviklingsplanen for den kommende udvidelse fremgår det, at de nye bådpladser skal være med til at nedbringe de alenlange ventelister, hvor der på nuværende tidspunkt står hele 820 i kø. I dag skal man vente mellem fem og 25 år på en plads i Rungsted Havn.

Markant udvidelse og modernisering

Udover de nye bådpladser vil projektet indeholde et markant løft af Rungsted Havn, der blandt andet indebærer en udbygning af »Nokken«, en udvidelse af stranden mod øst og en fornyelse af den stensætning, der afgrænser stranden mod syd.

Samtidig vil udvidelsen resultere i flere toiletter, renovering af flydebroer, jollerampe, ligesom bølgebryderen i inderhavnen udvides til en decideret plads med blandt andet legeområde, bænke og solterrasser.

Derudover udvides strandområdet med blandt andet klitter og en tilhørende klippeø, ligesom der etableres et kunstigt rev, nye grillsteder, et havbad, stadepladser til foodtrucks, en madpakkepavillon og sågar et udspringstårn.

Rungsted Havn bidrager med 60 mio. kroner

Den nye havneudvidelse er delvist lånefinansieret, og det betyder, at Hørsholm Kommune låner lige over 150 millioner kroner for at finansiere udvidelsen. Det er dog ikke alle 150 millioner, som kommer fra Hørsholm Kommune.

Kommunalbestyrelsen har besluttet at afsætte 120 millioner kroner til udvidelsen af havnen, mens Rungsted Havn selv bidrager med 60 millioner kroner, så budgettet i alt ender på de cirka 180 millioner.

Den politiske aftale kan ses på www.horsholm.dk. Her linkes også til skitserne for projektet, som findes på Rungsted Havns hjemmeside www.rungsted-havn.dk.

Hver år besøger 1,5 mio. mennesker fra ind- og udland havnen.

I løbet af efteråret vil Hørsholms borgere få mulighed for at få mere at vide om projektet. Det næste år bliver brugt på tilladelser og detailprojektering. Kommunen forventer at kunne tage det første spadestik i 2023.

Moderniseringen af havnen forventes at være gennemført senest i 2026.

content-loader
content-loader
content-loader