Gå til hoved-indhold
Havne
Anlægsarbejdet udføres i starten af 2023, hvor de fleste både står på land, hvilket gør det lettere at arbejde i havnen. Foto: Henrik V. Jørgensen

Rungsted Havn får nye flydebroer i 2023

Rungsted Havn står overfor en større modernisering i de kommende år. Konkret er der tale om fem flydebroer i den sydlige del af Rungsted Havn, som er nedslidte og trænger til udskiftning.

Af Troels Lykke |

Moderniseringen skydes i gang i starten af 2023 med udskiftningen af flydebroer. Det oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

Konkret er der tale om fem flydebroer i den sydlige del af Rungsted Havn, som er nedslidte og trænger til udskiftning. Hørsholm Kommunalbestyrelse og Havnebestyrelsen har godkendt at flydebroerne udskiftes snarest muligt.

– Flydebroerne skal udskiftes, så vi undgår farlige situationer i vandet. Mens vi arbejder på at få den bedste rådgiver på udviklingsprojektet, giver det rigtig god mening, at vi igangsætter moderniseringen af havnen med det mest nødvendige og akutte, siger formand for Havne-udviklingsudvalget Jørgen Thorsell.

Anlægsarbejdet udføres i starten af 2023, hvor de fleste både står på land, hvilket gør det lettere at arbejde i havnen.

Arbejdet skal være gennemført før 1. april 2023, hvor bådene kommer i vandet. Brugere af havnen vil på den måde opleve færrest mulige gener i anlægsfasen.

Skal nedbringe lange ventelister

Af udviklingsplanen for den kommende udvidelse fremgik det i 2021, at de nye bådpladser skal være med til at nedbringe de alenlange ventelister, hvor der i 2021 var hele 820 i kø. I dag skal man vente mellem fem og 25 år på en plads i Rungsted Havn.

Markant udvidelse og modernisering 

Udover de nye bådpladser vil projektet indeholde et markant løft af Rungsted Havn, der blandt andet indebærer en udbygning af »Nokken«, en udvidelse af stranden mod øst og en fornyelse af den stensætning, der afgrænser stranden mod syd.

Samtidig vil udvidelsen resultere i flere toiletter, renovering af flydebroer, jollerampe, ligesom bølgebryderen i inderhavnen udvides til en decideret plads med blandt andet legeområde, bænke og solterrasser.

Derudover udvides strandområdet med blandt andet klitter og en tilhørende klippeø, ligesom der etableres et kunstigt rev, nye grillsteder, et havbad, stadepladser til foodtrucks, en madpakkepavillon og sågar et udspringstårn.

Første spadestik bliver i 2026 og derefter tager det tre år at blive færdig.

content-loader
content-loader
content-loader