Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Thor Malte Andersen er selv aktiv kapsejler.

Vindøjet - ny podcast om sejlsport sat i søen

- Målet med 'Vindøjet' er at give et dybere og mere ærligt indblik i, hvordan livet som sejler på topniveau ser ud, fortæller jolle- og matchrace-sejleren Thor Malthe Andersen. Første gæst er den professionelle sejler Jesper Radich.

Af Troels Lykke |

Hvordan var det at foile rundt på en AC-50’er på Bermuda? Og hvad skal der til for at komme så langt i sejlsportskarrieren?

Hvordan forbereder man sig til OL? Hvor er kvinderne i sejlsporten? Og hvordan er det at sejle mod sine største idoler som ung sejler?

De emner, og mange flere, tager vært Thor Malthe Andersen nu op i en ny podcast om sejlsport ved navn “Vindøjet”.

Vil give et dybere indblik i sejlsporten

I hvert afsnit inviterer han en gæst med i studiet til at fortælle historier, dele ud af sin viden og nørde igennem:

- I virkeligheden stiller jeg bare sejlerne de spørgsmål, som jeg selv brænder for at få svar på, forklarer sejleren, der arbejder som journalist på DR og først de senere år er vendt tilbage til sejlsporten, hvor han gør sig gældende på såvel matchrace-, moth- som offshore-banerne.

Målet er at give et dybere og mere ærligt indblik i, hvordan livet som sejler på topniveau ser ud. Du bliver taget med tilbage til dengang, hvor en maxi var 50 fod og sejlertøjet lavet af gummi, du får lov at høre om talenternes vej mod toppen og den nyeste udvikling inden for sporten. For der mangler et medie, som graver dybt i de små nuancer, som afgør de fleste kapsejladser, mener værten:

- Jeg elsker selv at grave de gode og ofte nørdede historier frem. Og det er en skam, at en lille, men stærk sejlsportsnation som Danmark ikke har et stærkere kendskab til de sejlere, som trods vores størrelse gør det godt ude i den store sejlerverden, siger han.

Vindøjet findes på Spotify eller podcast-app

“Vindøjet - en podcast om sejlsport” kan findes på Spotify eller på din normale podcast-app. Hvis du kan lide det, du hører, så husk at subscribe til podcasten – eller find den på Instagram @Vindoejet eller på Facebook under “Vindøjet – En podcast om sejlsport”.

Du kan også fange tjekke www.vindøjet.dk.

#Vindøjetpodcast er produceret i samarbejde med Sailing Skills

Hør første podcast med den tidligere America's Cup-sejler Jesper Radich fra Helsingør

content-loader
content-loader
content-loader